Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grzybowe aglio e olio
Dodaj do CookBook

Grzybowe aglio e olio

(0)
19 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Makaron spaghetti
2  ząbków
Czosnek
5  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Pasta do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY
0.5  pęczek
Natka pietruszki
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Parmezan
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
61.7 g
Wartość energetyczna
451.9 kcal
Tłuszcze
19.3 g
Białko
9.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Makaron aglio e olio to popularne danie rodem z Neapolu, które zrobisz w kilka minut z zaledwie kilku, łatwo dostępnych składników. Zobacz nasz przepis i przekonaj się, jakie to proste! Odkryj włoskie smaki bez wychodzenia z domu.

W naszym przepisie na aglio e olio wykorzystaliśmy bazowe składniki, jak makaron, oliwę, czosnek, pietruszkę i parmezan. Dla urozmaicenia dodaliśmy jeszcze jeden produkt, który świetnie tu pasuje i podkreśla charakter całego dania. Mamy na myśli Pastę do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY – dzięki niej potrawa ma jeszcze głębszy smak. Taka wersja posmakuje nie tylko wegetarianom, ale wszystkim, który lubią proste i smaczna dania. Jeśli chcesz, możesz dopasować ten przepis do siebie i dodać ulubione przyprawy lub wykorzystać mięso, które masz w swojej kuchni.

Szukasz więcej przepisów na proste i szybkie dania obiadowe z makaronem? Na stronie WINIARY znajdziesz wiele inspiracji na smaczne dania – w sam raz dla Ciebie i Twoich bliskich. Sprawdź, co dla Ciebie mamy i gotuj razem z nami!

Przygotowanie

19 min
  • Krok 1

    1 min
    Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
  • Krok 2

    10 min
    Makaron ugotuj al dente wg instrukcji na opakowaniu.
  • Krok 3

    4 min
    Na patelnię wlej oliwę i wrzuć czosnek. Zacznij powoli smażyć. Kiedy czosnek zacznie się robić złocisty, dodaj Pastę z pomysłem na… WINIARY i wymieszaj z oliwą i czosnkiem.
  • Krok 4

    3 min
    Ugotowany makaron odcedź, zachowując 2-3 łyżki wody z gotowania. Makaron wraz z zachowaną wodą wrzuć na patelnię, dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj razem ok. 1 min, mieszając w trakcie gotowania.
  • Krok 5

    1 min
    Spaghetti podawaj posypane serem.
Grzybowe aglio e olio

Krok 1 z 5

Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.

Grzybowe aglio e olio

Krok 2 z 5

Makaron ugotuj al dente wg instrukcji na opakowaniu.

Grzybowe aglio e olio

Krok 3 z 5

Na patelnię wlej oliwę i wrzuć czosnek. Zacznij powoli smażyć. Kiedy czosnek zacznie się robić złocisty, dodaj Pastę z pomysłem na… WINIARY i wymieszaj z oliwą i czosnkiem.

Grzybowe aglio e olio

Krok 4 z 5

Ugotowany makaron odcedź, zachowując 2-3 łyżki wody z gotowania. Makaron wraz z zachowaną wodą wrzuć na patelnię, dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj razem ok. 1 min, mieszając w trakcie gotowania.

Grzybowe aglio e olio

Krok 5 z 5

Spaghetti podawaj posypane serem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grzybowe krokiety z kurczakiem i warzywami

    Grzybowe krokiety z kurczakiem i warzywami

    1 godz 10 min Łatwy
  • Minibabeczki grzybowe z camembertem

    Minibabeczki grzybowe z camembertem

    1 godz 10 min Łatwy
  • Grzybowe roladki z indyka

    Grzybowe roladki z indyka

    50 min Łatwy
  • Kanie w panierce naleśnikowo-grzybowej z dynią

    Kanie w panierce naleśnikowo-grzybowej z dynią

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu