Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

0
33min
Średni

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

360  g
Winiary Bolognese Sauce 360g
50  g
Śmietana 12%
125  g
Mozzarella
trochę
Pieprz czarny
50  g
Tarty parmezan
240  g
Makaron
20  g
Mąka pszenna
3 
Jajko
3  łyżek
Olej rzepakowy
4 
Pierś z indyka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
63.48 g
Węglowodany
68.48 g
Tłuszcze
43.28 g
Wartość energetyczna
933.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Step1
10 min
Sos boloński zagotuj. Dodaj pomidorki przekrojone na pół oraz śmietankę i gotuj przez 5 minut. Zdjemij z ognia.
Step2
5 min
Do sosu zetrzyj mozarellę i dokładnie wymieszaj, by dobrze się połączyła.
Step3
6 min
Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.
Step4
10 min
Medaliony dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Jajka ubij z parmezanem. Mięso zanurzaj w masie jajecznej i dokładnie nią pokryte smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Step5
2 min
Medaliony podawaj z makaronem, polane sosem.
Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step1 z 5

Sos boloński zagotuj. Dodaj pomidorki przekrojone na pół oraz śmietankę i gotuj przez 5 minut. Zdjemij z ognia.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step2 z 5

Do sosu zetrzyj mozarellę i dokładnie wymieszaj, by dobrze się połączyła.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step3 z 5

Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step4 z 5

Medaliony dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Jajka ubij z parmezanem. Mięso zanurzaj w masie jajecznej i dokładnie nią pokryte smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step5 z 5

Medaliony podawaj z makaronem, polane sosem.

Włoskie przygody w kuchni opierają się przede wszystkim na pomysłowym wykorzystaniu wszelakich makaronów. Tym razem spróbuj tagliatelle z delikatnym mięsem z indyka. Całość polej Sosem Bolońskim WINIARY. Jak przystało na kuchnię włoską w tym przepisie nie może zabraknąć pomidorków i parmezanu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
63.5g / 27%
Węglowodany
68.5g / 30%
Tłuszcze
43.3g / 42%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika