Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle
Dodaj do CookBook

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

(0)
33 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest David Gaboriaud
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Sos Boloński WINIARY
50  g
Śmietana 12%
125  g
Mozzarella
trochę
Pieprz czarny
50  g
Tarty parmezan
240  g
Makaron
20  g
Mąka pszenna
3 
Jajko
3  łyżek
Olej rzepakowy
4 
Medaliony z indyka (ok. 400 g)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
53.4 g
Wartość energetyczna
605.3 kcal
Tłuszcze
23.5 g
Białko
42.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Włoskie przygody w kuchni opierają się przede wszystkim na pomysłowym wykorzystaniu wszelakich makaronów. Tym razem spróbuj tagliatelle z delikatnym mięsem z indyka. Całość polej Sosem Bolońskim WINIARY. Jak przystało na kuchnię włoską w tym przepisie nie może zabraknąć pomidorków i parmezanu!

Przygotowanie

33 min
  • Step1

    10 min
    Sos boloński zagotuj. Dodaj pomidorki przekrojone na pół oraz śmietankę i gotuj przez 5 minut. Zdjemij z ognia.
  • Step2

    5 min
    Do sosu zetrzyj mozarellę i dokładnie wymieszaj, by dobrze się połączyła.
  • Step3

    6 min
    Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.
  • Step4

    10 min
    Medaliony dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Jajka ubij z parmezanem. Mięso zanurzaj w masie jajecznej i dokładnie nią pokryte smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • Step5

    2 min
    Medaliony podawaj z makaronem, polane sosem.
Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step1 z 5

Sos boloński zagotuj. Dodaj pomidorki przekrojone na pół oraz śmietankę i gotuj przez 5 minut. Zdjemij z ognia.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step2 z 5

Do sosu zetrzyj mozarellę i dokładnie wymieszaj, by dobrze się połączyła.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step3 z 5

Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step4 z 5

Medaliony dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Jajka ubij z parmezanem. Mięso zanurzaj w masie jajecznej i dokładnie nią pokryte smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step5 z 5

Medaliony podawaj z makaronem, polane sosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Jajka
  • Kolacja
  • Kuchnia włoska
  • Lunch
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Medaliony z polędwiczki ze wstążkami

    Medaliony z polędwiczki ze wstążkami

    51 min Łatwy
  • Medaliony z boczkiem i musztardą

    Medaliony z boczkiem i musztardą

    25 min Łatwy
  • Medaliony w sosie z żurawiną

    Medaliony w sosie z żurawiną

    41 min Łatwy
  • Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

    Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu