Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

0
33 min
Średni

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

360 g
Winiary Bolognese Sauce 360g
50 g
Śmietana 12%
125 g
Mozzarella
1 trochę
Pieprz czarny
50 g
Tarty parmezan
240 g
Makaron
20 g
Mąka pszenna
3 
Jajko
3 łyżek
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
31.52 g
Węglowodany
68.48 g
Tłuszcze
33.03 g
Wartość energetyczna
704.39 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Step1
10 min
Sos boloński zagotuj. Dodaj pomidorki przekrojone na pół oraz śmietankę i gotuj przez 5 minut. Zdjemij z ognia.
Step2
5 min
Do sosu zetrzyj mozarellę i dokładnie wymieszaj, by dobrze się połączyła.
Step3
6 min
Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.
Step4
10 min
Medaliony dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Jajka ubij z parmezanem. Mięso zanurzaj w masie jajecznej i dokładnie nią pokryte smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Step5
2 min
Medaliony podawaj z makaronem, polane sosem.
Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step1 z 5

Sos boloński zagotuj. Dodaj pomidorki przekrojone na pół oraz śmietankę i gotuj przez 5 minut. Zdjemij z ognia.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step2 z 5

Do sosu zetrzyj mozarellę i dokładnie wymieszaj, by dobrze się połączyła.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step3 z 5

Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step4 z 5

Medaliony dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Jajka ubij z parmezanem. Mięso zanurzaj w masie jajecznej i dokładnie nią pokryte smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Step5 z 5

Medaliony podawaj z makaronem, polane sosem.

Włoskie przygody w kuchni opierają się przede wszystkim na pomysłowym wykorzystaniu wszelakich makaronów. Tym razem spróbuj tagliatelle z delikatnym mięsem z indyka. Całość polej Sosem Bolońskim WINIARY. Jak przystało na kuchnię włoską w tym przepisie nie może zabraknąć pomidorków i parmezanu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika