Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

0
34 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 ml
Śmietana 12%
100 g
Ser topiony śmietankowy
2 
Filet z kurczaka
3 łyżek
Olej
2 łyżek
Posiekany szczypiorek
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.45 g
Wartość energetyczna
358.2 kcal
Tłuszcze
23.3 g
Białko
27.42 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Krok 1
2 min
Zawartość torebki POMYSŁ NA... dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 200 ml wody.
Krok 2
3 min
Zagotuj i dodaj pokrojony ser.
Krok 3
10 min
Filety pokrój na 8 plastrów i lekko rozbij, uformuj medaliony, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
15 min
Podsmaż mięso na patelni na rozgrzanym oleju, dodaj wcześniej przygotowany POMYSŁ NA. Duś przez 10 minut.
Krok 5
3 min
Dodaj szczypiorek i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 6
1 min
Gotowe medaliony podawaj z ryżem.
Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

Krok 1 z 6

Zawartość torebki POMYSŁ NA... dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 200 ml wody.

Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

Krok 2 z 6

Zagotuj i dodaj pokrojony ser.

Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

Krok 3 z 6

Filety pokrój na 8 plastrów i lekko rozbij, uformuj medaliony, oprósz solą i pieprzem.

Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

Krok 4 z 6

Podsmaż mięso na patelni na rozgrzanym oleju, dodaj wcześniej przygotowany POMYSŁ NA. Duś przez 10 minut.

Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

Krok 5 z 6

Dodaj szczypiorek i czosnek przeciśnięty przez praskę.

Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

Krok 6 z 6

Gotowe medaliony podawaj z ryżem.

Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym to obiad niezawodny podczas spotkań w rodzinnym gronie. Filety kurczaka smażymy na rumiano, a następnie dusimy w gęstym sosie z dodatkiem WINIARY Pomysł na… Kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. Dodatkowo sos wzbogacamy o topiony serek, czyli o to, co sprawia, że medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym rozpływają się w ustach! Całość doprawiamy aromatycznym czosnkiem i chrupiącym szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika