Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medaliony z boczkiem i musztardą

(0)
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 Porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600  g
Polędwiczki wieprzowe
2  łyżek
Średnioostra musztarda
8  plastrów
Boczek
75  g
Cebula dymka
1  łyżka
Olej słonecznikowy
300  ml
Woda
100  ml
Gęsta śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.65 g
Węglowodany
3.1 g
Tłuszcze
20.86 g
Wartość energetyczna
342.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
4 min
Polędwiczki wieprzowe umyj, osusz i pokrój na 8 medalionów. Brzegi medalionów posmaruj musztardą i owiń każdy z nich plasterkiem boczku, mocno dociskając końce.
Krok 2
2 min
Oczyść i umyj dymkę i pokrój w drobne krążki.
Krok 3
4 min
Rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Smaż medaliony wieprzowe z obu stron na złoty kolor, wyjmij i trzymaj w cieple.
Krok 4
15 min
Wlej wodę i śmietanę. Dodaj sos Winiary i zagotuj. Dodaj cebulkę dymkę i włóż medaliony z powrotem na patelnię. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Obróć raz w połowie czasu gotowania. Świetnie smakuje z krokietami.
Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 1 z 4

Polędwiczki wieprzowe umyj, osusz i pokrój na 8 medalionów. Brzegi medalionów posmaruj musztardą i owiń każdy z nich plasterkiem boczku, mocno dociskając końce.

Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 2 z 4

Oczyść i umyj dymkę i pokrój w drobne krążki.

Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 3 z 4

Rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Smaż medaliony wieprzowe z obu stron na złoty kolor, wyjmij i trzymaj w cieple.

Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 4 z 4

Wlej wodę i śmietanę. Dodaj sos Winiary i zagotuj. Dodaj cebulkę dymkę i włóż medaliony z powrotem na patelnię. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Obróć raz w połowie czasu gotowania. Świetnie smakuje z krokietami.

Delikatne medaliony z polędwicy wieprzowej urozmaicą obiadowe menu w Twoim domu. By stworzyć wykwintny obiad, wystarczy tylko kilka składników! Szalotki (słodkie cebulki wykorzystywane do mięs) nadadzą mięsu wyrafinowanego smaku, a musztarda nieco ostrości. Medaliony wieprzowe w sosie śmietanowo Winiary będą świetną, uroczystą propozycją. Do medalionów z boczkiem świetnie pasować będą tarte buraczki i puree ziemniaczane lub krokiety.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika