Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Medaliony z boczkiem i musztardą
Dodaj do CookBook

Medaliony z boczkiem i musztardą

(0)
25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Polędwiczki wieprzowe
2  łyżek
Średnioostra musztarda
8  plastrów
Boczek
75  g
Cebula dymka
1  łyżka
Olej słonecznikowy
300  ml
Woda
100  ml
Gęsta śmietana
1  opakowanie
Sos Śmietanowy z Zielonym Pieprzem WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.1 g
Wartość energetyczna
342.5 kcal
Tłuszcze
20.9 g
Białko
34.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Delikatne medaliony z polędwicy wieprzowej urozmaicą obiadowe menu w Twoim domu. By stworzyć wykwintny obiad, wystarczy tylko kilka składników! Szalotki (słodkie cebulki wykorzystywane do mięs) nadadzą mięsu wyrafinowanego smaku, a musztarda nieco ostrości. Medaliony wieprzowe w sosie śmietanowo Winiary będą świetną, uroczystą propozycją. Do medalionów z boczkiem świetnie pasować będą tarte buraczki i puree ziemniaczane lub krokiety.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    4 min
    Polędwiczki wieprzowe umyj, osusz i pokrój na 8 medalionów. Brzegi medalionów posmaruj musztardą i owiń każdy z nich plasterkiem boczku, mocno dociskając końce.
  • Krok 2

    2 min
    Oczyść i umyj dymkę i pokrój w drobne krążki.
  • Krok 3

    4 min
    Rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Smaż medaliony wieprzowe z obu stron na złoty kolor, wyjmij i trzymaj w cieple.
  • Krok 4

    15 min
    Wlej wodę i śmietanę. Dodaj sos Winiary i zagotuj. Dodaj cebulkę dymkę i włóż medaliony z powrotem na patelnię. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Obróć raz w połowie czasu gotowania. Świetnie smakuje z krokietami.
Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 1 z 4

Polędwiczki wieprzowe umyj, osusz i pokrój na 8 medalionów. Brzegi medalionów posmaruj musztardą i owiń każdy z nich plasterkiem boczku, mocno dociskając końce.

Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 2 z 4

Oczyść i umyj dymkę i pokrój w drobne krążki.

Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 3 z 4

Rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Smaż medaliony wieprzowe z obu stron na złoty kolor, wyjmij i trzymaj w cieple.

Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 4 z 4

Wlej wodę i śmietanę. Dodaj sos Winiary i zagotuj. Dodaj cebulkę dymkę i włóż medaliony z powrotem na patelnię. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Obróć raz w połowie czasu gotowania. Świetnie smakuje z krokietami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Mama Szymona

Pyszne
Anonim (niezweryfikowany) 10/03/2022-03:36 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia niemiecka
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Medaliony z polędwiczki ze wstążkami

    Medaliony z polędwiczki ze wstążkami

    51 min Łatwy
  • Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

    Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

    33 min Średni
  • Medaliony w sosie z żurawiną

    Medaliony w sosie z żurawiną

    41 min Łatwy
  • Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

    Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu