Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z indyka

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
600 g
Udo indyka
2 
Cebula
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Papryczka chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
30.95 g
Węglowodany
4.62 g
Tłuszcze
20.89 g
Wartość energetyczna
362.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
9 min
Mięso pokrój w kostkę.
Krok 2
15 min
Cebule obierz, pokrój w kostkę, podsmaż na oleju razem z mięsem.
Krok 3
5 min
POMYSŁ NA… wsyp do 0,5 litra zimnej wody, dokładnie wymieszaj i połącz z mięsem.
Krok 4
50 min
Duś przez około 50 minut.
Krok 5
1 min
Dopraw posiekaną papryczką chilli.
Gulasz z indyka

Krok 1 z 5

Mięso pokrój w kostkę.

Gulasz z indyka

Krok 2 z 5

Cebule obierz, pokrój w kostkę, podsmaż na oleju razem z mięsem.

Gulasz z indyka

Krok 3 z 5

POMYSŁ NA… wsyp do 0,5 litra zimnej wody, dokładnie wymieszaj i połącz z mięsem.

Gulasz z indyka

Krok 4 z 5

Duś przez około 50 minut.

Gulasz z indyka

Krok 5 z 5

Dopraw posiekaną papryczką chilli.

Choć gulasz stanowi tradycyjne danie kuchni węgierskiej, doczekał się wielu nowych odsłon, które nieco lepiej pasują do współczesnego stylu życia. Ciekawą alternatywą dla klasyki jest przepis na gulasz z indyka. Mięso drobiowe ma dużo białka i niewiele tłuszczu, więc jest idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o linię i zdrowie. Podsmażana cebulka, pikantny akcent papryczki chili w połączeniu z POMYSŁEM NA… Gulasz z mięsem z indyka WINIARY stworzą pyszne danie na co dzień i od święta.

Gulasz z piersi indyka nie wymaga szczególnych zdolności kulinarnych ani poświęcenia dużej ilości czasu. Przygotuj większą porcję, by mieć smaczny obiad na dwa dni. Na początek pokrój mięso w kostkę. Cebulki obierz i również pokrój w kostkę, po czym podsmaż razem z drobiem. Sos z indyka wykończysz, dodając POMYSŁ NA… Gulasz z mięsem z indyka. Do pół litra wody wsyp zawartość torebki, a następnie dokładnie wymieszaj i wlej do gotującego się mięsa.

Całość duś jeszcze przez około 50 minut. Na koniec dopraw gulasz z mięsa indyka posiekaną świeżą papryczką chili. Podawaj z ziemniakami – mogą być gotowane, podsmażone lub w formie puree. Gulasz świetnie smakuje też z pieczywem. Jego smaku dopełni łagodna surówka z białej kapusty, kukurydzy i ananasa lub klasyczna zielona sałata z odrobiną śmietany.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika