Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jak żadna inna zupa, nie wymaga podania drugiego dania, bo jest bardzo pożywna i sycąca. Zupa z kawałkami podsmażonego mięsa z łopatki. Pełna warzyw, ze składników, które zwykle masz w kuchni – papryka, ziemniaki, cebula. Zupę gulaszową z łatwością urozmaicisz o swoje ulubione warzywa i dodatki, np. dynię, bataty, pieczarki.
Przygotowanie
108 min
Krok 1
5 min
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Dopraw słodką i ostrą papryką. Skrop obficie oliwą z oliwek.
Krok 2
2 min
Przygotuj warzywa – cebulę obierz i posiekaj. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Do garnka o grubym dnie dodaj pokrojone w małą kostkę mięso. Podsmaż na mocnym ogniu przez 3-5 minut.
Krok 4
5 min
Następnie do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż dalej, aż cebula się zeszkli.
Krok 5
60 min
Do garnka dodaj 2 łyżki bulionu wołowego WINIARY z 700 ml wody przygotowanego wg przepisu na opakowaniu. Jeżeli masz swój wywar - dodaj 2 łyżki bulionu WINIARY wprost do wywaru. Zamieszaj, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez około 60 minut.
Krok 6
30 min
Do zupy dodaj wszystkie pokrojone warzywa, przyprawy i przecier pomidorowy, w razie gdyby zupa była już bardzo gęsta, dolej nieco wody. Zupę gotuj dalej przez 20-30 minut do czasu, aż ziemniaki i mięso będą miękkie.
Krok 7
1 min
Zupę podawaj z natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Dopraw słodką i ostrą papryką. Skrop obficie oliwą z oliwek.
Krok 2
z
7
Przygotuj warzywa – cebulę obierz i posiekaj. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
z
7
Do garnka o grubym dnie dodaj pokrojone w małą kostkę mięso. Podsmaż na mocnym ogniu przez 3-5 minut.
Krok 4
z
7
Następnie do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż dalej, aż cebula się zeszkli.
Krok 5
z
7
Do garnka dodaj 2 łyżki bulionu wołowego WINIARY z 700 ml wody przygotowanego wg przepisu na opakowaniu. Jeżeli masz swój wywar - dodaj 2 łyżki bulionu WINIARY wprost do wywaru. Zamieszaj, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez około 60 minut.
Krok 6
z
7
Do zupy dodaj wszystkie pokrojone warzywa, przyprawy i przecier pomidorowy, w razie gdyby zupa była już bardzo gęsta, dolej nieco wody. Zupę gotuj dalej przez 20-30 minut do czasu, aż ziemniaki i mięso będą miękkie.
Krok 7
z
7
Zupę podawaj z natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0