Zupa ogórkowa z filetem z indyka
68min
Łatwy
150 g
Pierś z indyka
1
Ziemniaki
1
Marchewka
2
Ogórek kiszony
2 łyżek
Koperek posiekany
.
Wartości odżywcze
Białko
8.13 g
Węglowodany
3.43 g
Tłuszcze
1.54 g
Wartość energetyczna
62.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
68 min
Krok 1
22 min
Bulion rozpuść w 1 litrze wrzącej wody, dodaj filet z piersi indyczej i gotuj 20 minut.
Krok 2
5 min
Ziemniaka i marchewkę obierz, pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 3
20 min
Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
5 min
Ogórki pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 5
10 min
Gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
5 min
Wyjmij mięso z zupy, ostudź je i pokrój w kostkę. Wrzuć mięso z powrotem do zupy.
Krok 7
1 min
Zupę podawaj posypaną koperkiem.
Smakowita zupa ogórkowa z filetem z indyka, na Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim. Plus obowiązkowe dodatki: ziemniak, marchewka, kiszone ogórki oraz siekany koperek.
Komentarze 0