Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakowita zupa ogórkowa z filetem z indyka, na Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim. Plus obowiązkowe dodatki: ziemniak, marchewka, kiszone ogórki oraz siekany koperek.
Przygotowanie
68 min
Krok 1
22 min
Bulion rozpuść w 1 litrze wrzącej wody, dodaj filet z piersi indyczej i gotuj 20 minut.
Krok 2
5 min
Ziemniaka i marchewkę obierz, pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 3
20 min
Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
5 min
Ogórki pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 5
10 min
Gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
5 min
Wyjmij mięso z zupy, ostudź je i pokrój w kostkę. Wrzuć mięso z powrotem do zupy.
Krok 7
1 min
Zupę podawaj posypaną koperkiem.
Krok 1
z
7
Bulion rozpuść w 1 litrze wrzącej wody, dodaj filet z piersi indyczej i gotuj 20 minut.
Krok 2
z
7
Ziemniaka i marchewkę obierz, pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 3
z
7
Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
z
7
Ogórki pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 5
z
7
Gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
z
7
Wyjmij mięso z zupy, ostudź je i pokrój w kostkę. Wrzuć mięso z powrotem do zupy.
Krok 7
z
7
Zupę podawaj posypaną koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0