Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa ogórkowa z filetem z indyka

0
68 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150 g
Pierś z indyka
1 
Ziemniaki
1 
Marchewka
2 
Ogórek kiszony
2 łyżek
Koperek posiekany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
8.13 g
Węglowodany
3.43 g
Tłuszcze
1.54 g
Wartość energetyczna
62.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

68 min
Krok 1
22 min
Bulion rozpuść w 1 litrze wrzącej wody, dodaj filet z piersi indyczej i gotuj 20 minut.
Krok 2
5 min
Ziemniaka i marchewkę obierz, pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 3
20 min
Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
5 min
Ogórki pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 5
10 min
Gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
5 min
Wyjmij mięso z zupy, ostudź je i pokrój w kostkę. Wrzuć mięso z powrotem do zupy.
Krok 7
1 min
Zupę podawaj posypaną koperkiem.
Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Krok 1 z 7

Bulion rozpuść w 1 litrze wrzącej wody, dodaj filet z piersi indyczej i gotuj 20 minut.

Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Krok 2 z 7

Ziemniaka i marchewkę obierz, pokrój w paseczki i dodaj do zupy.

Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Krok 3 z 7

Gotuj do miękkości warzyw.

Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Krok 4 z 7

Ogórki pokrój w paseczki i dodaj do zupy.

Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Krok 5 z 7

Gotuj kolejne 10 minut.

Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Krok 6 z 7

Wyjmij mięso z zupy, ostudź je i pokrój w kostkę. Wrzuć mięso z powrotem do zupy.

Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Krok 7 z 7

Zupę podawaj posypaną koperkiem.

Smakowita zupa ogórkowa z filetem z indyka, na Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim. Plus obowiązkowe dodatki: ziemniak, marchewka, kiszone ogórki oraz siekany koperek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika