Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

0
655 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Pierś z indyka
1 
Papryczka chili
3 ząbków
Czosnek
3 łyżek
Olej
0.5 łyżeczka
Sól
1 łyżka
Sos sojowy
1 trochę
Chili
1 szczypta
Kurkuma

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.67 g
Wartość energetyczna
307.17 kcal
Tłuszcze
19.48 g
Białko
28.31 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

655 min
Krok 1
10 min
Czosnek i papryczkę (bez pestek) drobno posiekać, wymieszać z olejem, solą, chili, kurkumą i sosem sojowym.
Krok 2
600 min
W marynacie zamoczyć mięso i odstawić na noc do lodówki.
Krok 3
40 min
Mięso przełożyć razem z marynatą do naczynia do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
Krok 4
5 min
Upieczone mięsko kroić w plastry.
Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

Krok 1 z 4

Czosnek i papryczkę (bez pestek) drobno posiekać, wymieszać z olejem, solą, chili, kurkumą i sosem sojowym.

Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

Krok 2 z 4

W marynacie zamoczyć mięso i odstawić na noc do lodówki.

Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

Krok 3 z 4

Mięso przełożyć razem z marynatą do naczynia do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.

Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

Krok 4 z 4

Upieczone mięsko kroić w plastry.

Prosty przepis na pieczoną, marynowaną pierś z indyka – indyka odstawiamy na całą noc w charakternej, orientalnej marynacie przyrządzonej z czosnku, papryczki chili, kurkumy, sosu sojowego i oleju, a następnie całość pieczemy. Indyka w marynacie czosnkowo-paprykowej podajemy pokrojonego w plastry i w towarzystwie ulubionych dodatków, np. kaszy lub ziemniaków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika