Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej
655min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
28.31 g
Węglowodany
3.67 g
Tłuszcze
19.48 g
Wartość energetyczna
307.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
655 min
Krok 1
10 min
Czosnek i papryczkę (bez pestek) drobno posiekać, wymieszać z olejem, solą, chili, kurkumą i sosem sojowym.
Krok 2
600 min
W marynacie zamoczyć mięso i odstawić na noc do lodówki.
Krok 3
40 min
Mięso przełożyć razem z marynatą do naczynia do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
Krok 4
5 min
Upieczone mięsko kroić w plastry.
Prosty przepis na pieczoną, marynowaną pierś z indyka – indyka odstawiamy na całą noc w charakternej, orientalnej marynacie przyrządzonej z czosnku, papryczki chili, kurkumy, sosu sojowego i oleju, a następnie całość pieczemy. Indyka w marynacie czosnkowo-paprykowej podajemy pokrojonego w plastry i w towarzystwie ulubionych dodatków, np. kaszy lub ziemniaków.
Komentarze 0