Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasztet z indyka

0
101 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Mięso z udźca z indyka
1 
Cebula
1 
Marchewka
2 
Liść laurowy
4 kulek
Ziele angielskie
250 g
Wątróbka drobiowa
100 g
Masło
2 
Jajko
1 łyżeczka
Imbir świeży starty
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Gałka muszkatołowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
388 kcal
Węglowodany
4.62 g
Tłuszcze
30.93 g
Białko
18.67 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

101 min
Krok 1
15 min
Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z Kostką Mięsną, oczyszczonymi warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.
Krok 2
3 min
Wyjmij składniki z wywaru, sparz w nim wątróbki.
Krok 3
2 min
POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.
Krok 4
10 min
Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.
Krok 5
5 min
Do mięsa dodaj POMYSŁ NA…, masło (trochę masła zostaw do posmarowania formy) i jajka. Masę dopraw imbirem, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 6
5 min
Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Krok 7
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.
Krok 8
1 min
Pasztet podawaj pokrojony w grube plastry, z sosem tatarskim.
Pasztet z indyka

Krok 1 z 8

Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z Kostką Mięsną, oczyszczonymi warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.

Pasztet z indyka

Krok 2 z 8

Wyjmij składniki z wywaru, sparz w nim wątróbki.

Pasztet z indyka

Krok 3 z 8

POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.

Pasztet z indyka

Krok 4 z 8

Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.

Pasztet z indyka

Krok 5 z 8

Do mięsa dodaj POMYSŁ NA…, masło (trochę masła zostaw do posmarowania formy) i jajka. Masę dopraw imbirem, pieprzem i gałką muszkatołową.

Pasztet z indyka

Krok 6 z 8

Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.

Pasztet z indyka

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.

Pasztet z indyka

Krok 8 z 8

Pasztet podawaj pokrojony w grube plastry, z sosem tatarskim.

Udziec indyczy, drobiowe wątróbki, marchew i cebula z dodatkiem Pomysłu na... kotlety mielone WINIARY oraz aromatyczne przyprawy to inaczej idealny pasztet z indyka! Wyborny główny składnik na chrupiącą kromkę chleba to prawdziwe niebo w gębie! Pasztet serwowany z Sosem tatarskim sprawi, że łatwy przepis pozostanie w Twojej kuchni na zawsze!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika