Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasztet z indyka

Pasztet z indyka

(0)
1 godz 41 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką
trochę
Sos tatarski WINIARY
600  g
Mięso z udźca z indyka
1 
Cebula
1 
Marchewka
2 
Liść laurowy
4  kulek
Ziele angielskie
250  g
Wątróbka drobiowa
100  g
Masło
2 
Jajko
1  łyżeczka
Imbir świeży starty
trochę
Pieprz
trochę
Gałka muszkatołowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.44 g
Węglowodany
2.81 g
Tłuszcze
9.53 g
Wartość energetyczna
187.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Udziec indyczy, drobiowe wątróbki, marchew i cebula z dodatkiem Pomysłu na... kotlety mielone WINIARY oraz aromatyczne przyprawy to inaczej idealny pasztet z indyka! Wyborny główny składnik na chrupiącą kromkę chleba to prawdziwe niebo w gębie! Pasztet serwowany z Sosem tatarskim sprawi, że łatwy przepis pozostanie w Twojej kuchni na zawsze!

Przygotowanie

101 min
  • Krok 1

    15 min
    Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z Kostką Mięsną, oczyszczonymi warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.
  • Krok 2

    3 min
    Wyjmij składniki z wywaru, sparz w nim wątróbki.
  • Krok 3

    2 min
    POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.
  • Krok 4

    10 min
    Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.
  • Krok 5

    5 min
    Do mięsa dodaj POMYSŁ NA…, masło (trochę masła zostaw do posmarowania formy) i jajka. Masę dopraw imbirem, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • Krok 6

    5 min
    Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
  • Krok 7

    60 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.
  • Krok 8

    1 min
    Pasztet podawaj pokrojony w grube plastry, z sosem tatarskim.
Pasztet z indyka

Krok 1 z 8

Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z Kostką Mięsną, oczyszczonymi warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.

Pasztet z indyka

Krok 2 z 8

Wyjmij składniki z wywaru, sparz w nim wątróbki.

Pasztet z indyka

Krok 3 z 8

POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.

Pasztet z indyka

Krok 4 z 8

Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.

Pasztet z indyka

Krok 5 z 8

Do mięsa dodaj POMYSŁ NA…, masło (trochę masła zostaw do posmarowania formy) i jajka. Masę dopraw imbirem, pieprzem i gałką muszkatołową.

Pasztet z indyka

Krok 6 z 8

Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.

Pasztet z indyka

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.

Pasztet z indyka

Krok 8 z 8

Pasztet podawaj pokrojony w grube plastry, z sosem tatarskim.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kanapki
  • Pieczenie
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasztet domowy

    Pasztet domowy

    2 godz 15 min Średni
  • Wegetariański pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy

    Wegetariański pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy

    1 godz 53 min Łatwy
  • Pasztet w galarecie żurawinowej

    Pasztet w galarecie żurawinowej

    2 godz 46 min Łatwy
  • Pasztet z papryką

    Pasztet z papryką

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu