Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Udziec indyczy, drobiowe wątróbki, marchew i cebula z dodatkiem Pomysłu na... kotlety mielone WINIARY oraz aromatyczne przyprawy to inaczej idealny pasztet z indyka! Wyborny główny składnik na chrupiącą kromkę chleba to prawdziwe niebo w gębie! Pasztet serwowany z Sosem tatarskim sprawi, że łatwy przepis pozostanie w Twojej kuchni na zawsze!
Przygotowanie
101 min
Krok 1
15 min
Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z Kostką Mięsną, oczyszczonymi warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.
Krok 2
3 min
Wyjmij składniki z wywaru, sparz w nim wątróbki.
Krok 3
2 min
POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.
Krok 4
10 min
Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.
Krok 5
5 min
Do mięsa dodaj POMYSŁ NA…, masło (trochę masła zostaw do posmarowania formy) i jajka. Masę dopraw imbirem, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 6
5 min
Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Krok 7
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.
Krok 8
1 min
Pasztet podawaj pokrojony w grube plastry, z sosem tatarskim.
Krok 1
z
8
Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z Kostką Mięsną, oczyszczonymi warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.
Krok 2
z
8
Wyjmij składniki z wywaru, sparz w nim wątróbki.
Krok 3
z
8
POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.
Krok 4
z
8
Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.
Krok 5
z
8
Do mięsa dodaj POMYSŁ NA…, masło (trochę masła zostaw do posmarowania formy) i jajka. Masę dopraw imbirem, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 6
z
8
Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Krok 7
z
8
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.
Krok 8
z
8
Pasztet podawaj pokrojony w grube plastry, z sosem tatarskim.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0