Pasztet z indyka
1 godz 41 min
Łatwy
1
kostka
1
opakowanie
1
słoik
600
g
Mięso z udźca z indyka
1
Cebula
1
Marchewka
2
Liść laurowy
4
kulek
Ziele angielskie
250
g
Wątróbka drobiowa
100
g
Masło
2
Jajko
1
łyżeczka
Imbir świeży starty
trochę
Pieprz
trochę
Gałka muszkatołowa
.
Wartości odżywcze
Białko
18.67 g
Węglowodany
4.62 g
Tłuszcze
30.93 g
Wartość energetyczna
388 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
101 min
Krok 1
15 min
Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z Kostką Mięsną, oczyszczonymi warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.
Krok 2
3 min
Wyjmij składniki z wywaru, sparz w nim wątróbki.
Krok 3
2 min
POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.
Krok 4
10 min
Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.
Krok 5
5 min
Do mięsa dodaj POMYSŁ NA…, masło (trochę masła zostaw do posmarowania formy) i jajka. Masę dopraw imbirem, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 6
5 min
Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Krok 7
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.
Krok 8
1 min
Pasztet podawaj pokrojony w grube plastry, z sosem tatarskim.
Udziec indyczy, drobiowe wątróbki, marchew i cebula z dodatkiem Pomysłu na... kotlety mielone WINIARY oraz aromatyczne przyprawy to inaczej idealny pasztet z indyka! Wyborny główny składnik na chrupiącą kromkę chleba to prawdziwe niebo w gębie! Pasztet serwowany z Sosem tatarskim sprawi, że łatwy przepis pozostanie w Twojej kuchni na zawsze!
Komentarze 0