Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
10
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczny pasztet z udźca indyczego, wątróbek drobiowych oraz boczku jest idealną przekąską zarówno na Święta, jak i na co dzień. Doprawiony gałką muszkatołową, imbirem i majerankiem ma charakterystyczny, intensywny smak. Można go jeść, jako przekąskę, bądź podawać z pieczywem. Pasztet świąteczny idealnie komponuje się z Sosem tatarskim WINIARY.
Przygotowanie
93 min
Krok 1
10 min
Udziec, wątróbki i boczek w całości zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa.
Krok 2
2 min
Do masy mięsnej wbij jajka.
Krok 3
2 min
Dodaj Przyprawę uniwersalną ZIARENKA SMAKU WINIARY i pozostałe przyprawy.
Krok 4
5 min
Formę do pasztetów wyłóż plasterkami boczku, włóż masę mięsną, wyrównaj i przykryj plasterkami boczku.
Krok 5
70 min
Piecz w temperaturze 170°C przez 60-70 minut.
Krok 6
3 min
Pasztet pozostaw w formie do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki.
Krok 7
1 min
Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Krok 1
z
7
Udziec, wątróbki i boczek w całości zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa.
Krok 2
z
7
Do masy mięsnej wbij jajka.
Krok 3
z
7
Dodaj Przyprawę uniwersalną ZIARENKA SMAKU WINIARY i pozostałe przyprawy.
Krok 4
z
7
Formę do pasztetów wyłóż plasterkami boczku, włóż masę mięsną, wyrównaj i przykryj plasterkami boczku.
Krok 5
z
7
Piecz w temperaturze 170°C przez 60-70 minut.
Krok 6
z
7
Pasztet pozostaw w formie do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki.
Krok 7
z
7
Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0