Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczny pasztet z udźca indyczego, wątróbek drobiowych oraz boczku jest idealną przekąską zarówno na Święta, jak i na co dzień. Doprawiony gałką muszkatołową, imbirem i majerankiem ma charakterystyczny, intensywny smak. Można go jeść, jako przekąskę, bądź podawać z pieczywem. Pasztet świąteczny idealnie komponuje się z Sosem tatarskim WINIARY.
Przygotowanie
93 min
Krok 1
10 min
Udziec, wątróbki i boczek w całości zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa.
Krok 2
2 min
Do masy mięsnej wbij jajka.
Krok 3
2 min
Dodaj Przyprawę uniwersalną ZIARENKA SMAKU WINIARY i pozostałe przyprawy.
Krok 4
5 min
Formę do pasztetów wyłóż plasterkami boczku, włóż masę mięsną, wyrównaj i przykryj plasterkami boczku.
Krok 5
70 min
Piecz w temperaturze 170°C przez 60-70 minut.
Krok 6
3 min
Pasztet pozostaw w formie do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki.
Krok 7
1 min
Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Krok 1
z
7
Udziec, wątróbki i boczek w całości zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa.
Krok 2
z
7
Do masy mięsnej wbij jajka.
Krok 3
z
7
Dodaj Przyprawę uniwersalną ZIARENKA SMAKU WINIARY i pozostałe przyprawy.
Krok 4
z
7
Formę do pasztetów wyłóż plasterkami boczku, włóż masę mięsną, wyrównaj i przykryj plasterkami boczku.
Krok 5
z
7
Piecz w temperaturze 170°C przez 60-70 minut.
Krok 6
z
7
Pasztet pozostaw w formie do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki.
Krok 7
z
7
Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0