Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasztet świąteczny

Pasztet świąteczny

(0)
1 godz 33 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
1  słoik
Sos tatarski WINIARY
600  g
Udziec z indyka bez skóry
200  g
Wątróbka drobiowa
200  g
Boczek świeży
150  g
Boczek świeży w plastrach
2 
Jajko
trochę
Gałka muszkatołowa
1  szczypta
Imbir
trochę
Majeranek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.78 g
Węglowodany
2.96 g
Tłuszcze
56.89 g
Wartość energetyczna
593.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Aromatyczny pasztet z udźca indyczego, wątróbek drobiowych oraz boczku jest idealną przekąską zarówno na Święta, jak i na co dzień. Doprawiony gałką muszkatołową, imbirem i majerankiem ma charakterystyczny, intensywny smak. Można go jeść, jako przekąskę, bądź podawać z pieczywem. Pasztet świąteczny idealnie komponuje się z Sosem tatarskim WINIARY.

Przygotowanie

93 min
  • Krok 1

    10 min
    Udziec, wątróbki i boczek w całości zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa.
  • Krok 2

    2 min
    Do masy mięsnej wbij jajka.
  • Krok 3

    2 min
    Dodaj Przyprawę uniwersalną ZIARENKA SMAKU WINIARY i pozostałe przyprawy.
  • Krok 4

    5 min
    Formę do pasztetów wyłóż plasterkami boczku, włóż masę mięsną, wyrównaj i przykryj plasterkami boczku.
  • Krok 5

    70 min
    Piecz w temperaturze 170°C przez 60-70 minut.
  • Krok 6

    3 min
    Pasztet pozostaw w formie do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki.
  • Krok 7

    1 min
    Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Pasztet świąteczny

Krok 1 z 7

Udziec, wątróbki i boczek w całości zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa.

Pasztet świąteczny

Krok 2 z 7

Do masy mięsnej wbij jajka.

Pasztet świąteczny

Krok 3 z 7

Dodaj Przyprawę uniwersalną ZIARENKA SMAKU WINIARY i pozostałe przyprawy.

Pasztet świąteczny

Krok 4 z 7

Formę do pasztetów wyłóż plasterkami boczku, włóż masę mięsną, wyrównaj i przykryj plasterkami boczku.

Pasztet świąteczny

Krok 5 z 7

Piecz w temperaturze 170°C przez 60-70 minut.

Pasztet świąteczny

Krok 6 z 7

Pasztet pozostaw w formie do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki.

Pasztet świąteczny

Krok 7 z 7

Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasztet domowy

    Pasztet domowy

    2 godz 15 min Średni
  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Pieczeń rzymska z jajkiem

    1 godz 35 min Łatwy
  • Klops wieprzowy na zimno

    Klops wieprzowy na zimno

    1 godz 30 min Łatwy
  • Pasztet wieprzowy

    Pasztet wieprzowy

    1 godz 44 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu