Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Pasztet z drobiu

(0)
2 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1 
Kurczak
250  g
Wątróbka wieprzowa
1 
Wątróbka drobiowa
250  g
Słonina
1 
Bułka kajzerka
2 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Gałka muszkatołowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
22.88 g
Węglowodany
3.71 g
Tłuszcze
33.29 g
Wartość energetyczna
413.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na pasztet drobiowy to sposób na świąteczny dodatek do pieczywa. Pasztet z drobiu przygotuj na bazie wątróbki drobiowej z dodatkiem wątróbki wieprzowej. Do pasztetu dodaj również słoninę, gałkę muszkatołową, a całość przypraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Pasztet z drobiu możesz przygotować na co dzień, choć to tradycyjnie odświętny przysmak. Podając go na eleganckim talerzu, pięknie udekoruje Twój wigilijny stół i będzie dobrym dodatkiem do świątecznego menu.

Zobacz pomysły na bożonarodzeniowe dania >>

Przygotowanie

170 min
  • Krok 1

    10 min
    Kurę pokrój na małe kawałki i uduś ze słoniną.
  • Krok 2

    10 min
    Miękkie mięso wyjmij, a w sosie sparz wątrobę.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie dodaj pokrojoną bułkę, aby zmiękła.
  • Krok 4

    15 min
    Wystudzone mięso obierz od kości i trzykrotnie zmiel z wątróbką i bułką.
  • Krok 5

    5 min
    Do masy dodaj jajka i przyprawy do smaku.
  • Krok 6

    10 min
    Dokładnie wyrób, a następnie rozłóż do wyparzonych słojów. Przy rozkładaniu masy zwróć uwagę, aby w pasztecie w słoju nie została wolna przestrzeń.
  • Krok 7

    115 min
    Słoje zamknij i pasteryzuj - te o pojemności 1 l - 1 godz. 45 minut. Pasztet możesz również zapiec w piekarniku w temp. 150°C i podawać z ulubionym Sosem.
Pasztet z drobiu

Krok 1 z 7

Kurę pokrój na małe kawałki i uduś ze słoniną.

Pasztet z drobiu

Krok 2 z 7

Miękkie mięso wyjmij, a w sosie sparz wątrobę.

Pasztet z drobiu

Krok 3 z 7

Następnie dodaj pokrojoną bułkę, aby zmiękła.

Pasztet z drobiu

Krok 4 z 7

Wystudzone mięso obierz od kości i trzykrotnie zmiel z wątróbką i bułką.

Pasztet z drobiu

Krok 5 z 7

Do masy dodaj jajka i przyprawy do smaku.

Pasztet z drobiu

Krok 6 z 7

Dokładnie wyrób, a następnie rozłóż do wyparzonych słojów. Przy rozkładaniu masy zwróć uwagę, aby w pasztecie w słoju nie została wolna przestrzeń.

Pasztet z drobiu

Krok 7 z 7

Słoje zamknij i pasteryzuj - te o pojemności 1 l - 1 godz. 45 minut. Pasztet możesz również zapiec w piekarniku w temp. 150°C i podawać z ulubionym Sosem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Pieczenie
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Galareta wieprzowa

    3 godz 45 min Łatwy
  • Pasztet domowy

    2 godz 15 min Średni
  • Ziemniaczane kluseczki z makiem, miodem i bakaliami

    1 godz 30 min Łatwy
  • Pasztet drobiowy ze śliwkami

    1 godz 21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu