Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na pasztet drobiowy to sposób na świąteczny dodatek do pieczywa. Pasztet z drobiu przygotuj na bazie wątróbki drobiowej z dodatkiem wątróbki wieprzowej. Do pasztetu dodaj również słoninę, gałkę muszkatołową, a całość przypraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Pasztet z drobiu możesz przygotować na co dzień, choć to tradycyjnie odświętny przysmak. Podając go na eleganckim talerzu, pięknie udekoruje Twój wigilijny stół i będzie dobrym dodatkiem do świątecznego menu.
Wystudzone mięso obierz od kości i trzykrotnie zmiel z wątróbką i bułką.
Krok 5
5 min
Do masy dodaj jajka i przyprawy do smaku.
Krok 6
10 min
Dokładnie wyrób, a następnie rozłóż do wyparzonych słojów. Przy rozkładaniu masy zwróć uwagę, aby w pasztecie w słoju nie została wolna przestrzeń.
Krok 7
115 min
Słoje zamknij i pasteryzuj - te o pojemności 1 l - 1 godz. 45 minut. Pasztet możesz również zapiec w piekarniku w temp. 150°C i podawać z ulubionym Sosem.
Krok 1
z
7
Kurę pokrój na małe kawałki i uduś ze słoniną.
Krok 2
z
7
Miękkie mięso wyjmij, a w sosie sparz wątrobę.
Krok 3
z
7
Następnie dodaj pokrojoną bułkę, aby zmiękła.
Krok 4
z
7
Wystudzone mięso obierz od kości i trzykrotnie zmiel z wątróbką i bułką.
Krok 5
z
7
Do masy dodaj jajka i przyprawy do smaku.
Krok 6
z
7
Dokładnie wyrób, a następnie rozłóż do wyparzonych słojów. Przy rozkładaniu masy zwróć uwagę, aby w pasztecie w słoju nie została wolna przestrzeń.
Krok 7
z
7
Słoje zamknij i pasteryzuj - te o pojemności 1 l - 1 godz. 45 minut. Pasztet możesz również zapiec w piekarniku w temp. 150°C i podawać z ulubionym Sosem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0