Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj mięso i duś razem przez 5 minut.
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
Jajka wbij do miseczki i wymieszaj ze śmietanką, dodaj bułkę pokrojoną w kostkę.
Mięso zmiel lub zmiksuj razem z namoczoną bułką i masłem. Dopraw pieprzem.
Śliwki namocz w wodzie, odsącz, pokrój w kostkę i dodaj do masy mięsnej.
Formę do zapiekania posmaruj masłem i posyp tartą bułką. Wyłóż masę mięsną.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 45-50 minut.
Podawaj na zimno, pokrojony na porcje, z sosem żurawinowym.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0