Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nadziewany udziec z indyka

0
256 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Udziec z indyka
2 łyżek
Masło
3 
Liść laurowy
3 ząbków
Czosnek
1 trochę
Pieprz
3 łyżek
Olej
1 szklanka
Czerwone wino
1 łyżka
Pietruszka
1 łyżeczka
Rozmaryn
1 szczypta
Tymianek
3 łyżek
Bułka tarta
1 
Jajko
100 g
Mięso mielone wieprzowe
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
19.89 g
Białko
28.18 g
Wartość energetyczna
337.17 kcal
Węglowodany
4.92 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

256 min
Krok 1
10 min
Z udźca usuń kości i rozkrój, aby powstał duży płat.
Krok 2
25 min
Wszystkie składniki marynaty oprócz czosnku zagotuj i ostudź.
Krok 3
5 min
Dodaj pokrojony czosnek.
Krok 4
130 min
Następnie zalej mięso i odstaw na 2 godziny do lodówki, wyjmij i osusz.
Krok 5
10 min
Mięso mielone połącz z bułką tartą i jajkiem. Dopraw Przyprawą w płynie, solą i pieprzem. Osuszony udziec posmaruj farszem, zwiń, obwiąż nicią.
Krok 6
15 min
W głębokiej patelni rozpuść masło, włóż mięso i obsmaż na rumiano przez 10-15 minut.
Krok 7
60 min
Podlej przecedzoną marynatą i duś do miękkości około 60 minut.
Krok 8
1 min
Podawaj na ciepło.
Nadziewany udziec z indyka

Krok 1 z 8

Z udźca usuń kości i rozkrój, aby powstał duży płat.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 2 z 8

Składniki: Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY, Olej, Czerwone wino, Pietruszka, Rozmaryn, Tymianek

Wszystkie składniki marynaty oprócz czosnku zagotuj i ostudź.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 3 z 8

Dodaj pokrojony czosnek.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 4 z 8

Następnie zalej mięso i odstaw na 2 godziny do lodówki, wyjmij i osusz.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 5 z 8

Składniki: Pieprz, WINIARY Przyprawa do zup, sosów, sałatek, Bułka tarta, Jajko, Mięso mielone wieprzowe, Sól

Mięso mielone połącz z bułką tartą i jajkiem. Dopraw Przyprawą w płynie, solą i pieprzem. Osuszony udziec posmaruj farszem, zwiń, obwiąż nicią.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 6 z 8

W głębokiej patelni rozpuść masło, włóż mięso i obsmaż na rumiano przez 10-15 minut.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 7 z 8

Podlej przecedzoną marynatą i duś do miękkości około 60 minut.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 8 z 8

Podawaj na ciepło.

Nadziewany udziec z indyka, otulony aromatem rozmarynu, tymianku i czosnku... Jeśli szukasz inspiracji na uroczysty obiad lub po prostu lubisz celebrować każdy dzień, to przepis idealny dla Ciebie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika