Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nadziewany udziec z indyka

0
4 godz 16 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Udziec z indyka
2  łyżek
Masło
3 
Liść laurowy
3  ząbków
trochę
Pieprz
3  łyżek
Olej
1  szklanka
Czerwone wino
1  łyżka
Pietruszka
1  łyżeczka
Rozmaryn
1  szczypta
Tymianek
3  łyżek
Bułka tarta
1 
Jajko
100  g
Mięso mielone wieprzowe
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
28.18 g
Węglowodany
4.92 g
Tłuszcze
19.89 g
Wartość energetyczna
337.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

256 min
Krok 1
10 min
Z udźca usuń kości i rozkrój, aby powstał duży płat.
Krok 2
25 min
Wszystkie składniki marynaty oprócz czosnku zagotuj i ostudź.
Krok 3
5 min
Dodaj pokrojony czosnek.
Krok 4
130 min
Następnie zalej mięso i odstaw na 2 godziny do lodówki, wyjmij i osusz.
Krok 5
10 min
Mięso mielone połącz z bułką tartą i jajkiem. Dopraw Przyprawą w płynie, solą i pieprzem. Osuszony udziec posmaruj farszem, zwiń, obwiąż nicią.
Krok 6
15 min
W głębokiej patelni rozpuść masło, włóż mięso i obsmaż na rumiano przez 10-15 minut.
Krok 7
60 min
Podlej przecedzoną marynatą i duś do miękkości około 60 minut.
Krok 8
1 min
Podawaj na ciepło.
Nadziewany udziec z indyka

Krok 1 z 8

Z udźca usuń kości i rozkrój, aby powstał duży płat.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 2 z 8

Składniki: Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY, Czerwone wino, Tymianek, Rozmaryn, Pietruszka, Olej

Wszystkie składniki marynaty oprócz czosnku zagotuj i ostudź.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 3 z 8

Dodaj pokrojony czosnek.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 4 z 8

Następnie zalej mięso i odstaw na 2 godziny do lodówki, wyjmij i osusz.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 5 z 8

Składniki: Bułka tarta, Jajko, WINIARY Przyprawa do zup, sosów, sałatek, Pieprz, Sól, Mięso mielone wieprzowe

Mięso mielone połącz z bułką tartą i jajkiem. Dopraw Przyprawą w płynie, solą i pieprzem. Osuszony udziec posmaruj farszem, zwiń, obwiąż nicią.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 6 z 8

W głębokiej patelni rozpuść masło, włóż mięso i obsmaż na rumiano przez 10-15 minut.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 7 z 8

Podlej przecedzoną marynatą i duś do miękkości około 60 minut.

Nadziewany udziec z indyka

Krok 8 z 8

Podawaj na ciepło.

Nadziewany udziec z indyka, otulony aromatem rozmarynu, tymianku i czosnku... Jeśli szukasz inspiracji na uroczysty obiad lub po prostu lubisz celebrować każdy dzień, to przepis idealny dla Ciebie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
28.2g / 37%
Węglowodany
4.9g / 6%
Tłuszcze
19.9g / 57%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika