Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

(0)
12 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
75  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1.5  kg
Schab wieprzowy
2 
Jabłka
20  g
Żurawina
30  g
Migdały
1  pęczek
Szczypiorek
1  łyżka
Imbir tarty
1  łyżka
Skórka z cytryny
1  ząbek
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
44.15 g
Węglowodany
7.57 g
Tłuszcze
14 g
Wartość energetyczna
340.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nadziewany schab wieprzowy natarty na noc solą, pieprzem oraz marynatą imbirowo-majonezową z dodatkiem imbiru, czosnku i skórki cytryny zachwyca smakiem i zapachem. Pieczemy go z farszem z migdałów, szczypiorku, jabłek i żurawiny. Schab nadziewany z marynatą imbirowo-musztardową pieczemy godzinę w piekarniku, aż mięso zarumieni się. Tak przyrządzone mięso po prostu rozpływa się w ustach!

Przygotowanie

730 min
  • Krok 1

    10 min
    Schab oczyść z błon. Rozetnij wzdłuż tak, żeby uzyskać duży i cienki płat mięsa, w który później zawiniesz farsz.
  • Krok 2

    5 min
    Przygotuj marynatę. Połącz ze sobą majonez, imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek i skórkę cytryny.
  • Krok 3

    600 min
    Mięso natrzyj solą i pieprzem, a następnie pokryj marynatą z obu stron. Zawiń w folię spożywczą i schowaj na noc do lodówki.
  • Krok 4

    20 min
    Przygotuj farsz. Zmiksuj ze sobą migdały i szczypiorek. Jabłka pokrój w drobną kostkę. Połącz ze sobą składniki farszu, mieszając, dodaj żurawinę. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    5 min
    Rozłóż równomiernie farsz na schabie i zroluj. Zwiąż całość naturalnym sznurkiem.
  • Krok 6

    90 min
    Rozgrzej piekarnik do 230°C. Zapiekaj schab w naczyniu żaroodpornym przez pierwsze 15 minut bez przykrycia, lub do momentu, aż się zarumieni. Następnie przykryj i zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze przez 1 godzinę i 15 minut.
Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

Krok 1 z 6

Schab oczyść z błon. Rozetnij wzdłuż tak, żeby uzyskać duży i cienki płat mięsa, w który później zawiniesz farsz.

Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

Krok 2 z 6

Przygotuj marynatę. Połącz ze sobą majonez, imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek i skórkę cytryny.

Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

Krok 3 z 6

Mięso natrzyj solą i pieprzem, a następnie pokryj marynatą z obu stron. Zawiń w folię spożywczą i schowaj na noc do lodówki.

Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

Krok 4 z 6

Przygotuj farsz. Zmiksuj ze sobą migdały i szczypiorek. Jabłka pokrój w drobną kostkę. Połącz ze sobą składniki farszu, mieszając, dodaj żurawinę. Dopraw solą i pieprzem.

Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

Krok 5 z 6

Rozłóż równomiernie farsz na schabie i zroluj. Zwiąż całość naturalnym sznurkiem.

Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

Krok 6 z 6

Rozgrzej piekarnik do 230°C. Zapiekaj schab w naczyniu żaroodpornym przez pierwsze 15 minut bez przykrycia, lub do momentu, aż się zarumieni. Następnie przykryj i zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze przez 1 godzinę i 15 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Boże Narodzenie
  • Dodatek
  • Kolacja
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Wielkanoc
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Burrito meksykańskie - jak zrobić?

    Burrito meksykańskie - jak zrobić?

    53 min Łatwy
  • Schab pieczony z ziołami i miodem

    Schab pieczony z ziołami i miodem

    1 godz 33 min Średni
  • Pieczeń świąteczna

    Pieczeń świąteczna

    2 godz Łatwy
  • Schab faszerowany

    Schab faszerowany

    1 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu