
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
600 minKrok 4
20 minKrok 5
5 minKrok 6
90 minKrok 1 z 6
Schab oczyść z błon. Rozetnij wzdłuż tak, żeby uzyskać duży i cienki płat mięsa, w który później zawiniesz farsz.
Krok 2 z 6
Przygotuj marynatę. Połącz ze sobą majonez, imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek i skórkę cytryny.
Krok 3 z 6
Mięso natrzyj solą i pieprzem, a następnie pokryj marynatą z obu stron. Zawiń w folię spożywczą i schowaj na noc do lodówki.
Krok 4 z 6
Przygotuj farsz. Zmiksuj ze sobą migdały i szczypiorek. Jabłka pokrój w drobną kostkę. Połącz ze sobą składniki farszu, mieszając, dodaj żurawinę. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5 z 6
Rozłóż równomiernie farsz na schabie i zroluj. Zwiąż całość naturalnym sznurkiem.
Krok 6 z 6
Rozgrzej piekarnik do 230°C. Zapiekaj schab w naczyniu żaroodpornym przez pierwsze 15 minut bez przykrycia, lub do momentu, aż się zarumieni. Następnie przykryj i zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze przez 1 godzinę i 15 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0