Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z indyka umyj, osusz, pokrój na cienkie (0,5 cm) plasterki w poprzek włókien. Każdy z nich natnij na środku i przewiń przez nacięcie tak jak przy tradycyjnych faworkach.
Oprósz mięso solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż "faworki" z obu stron na dużym ogniu.
Pomysł na... przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tzn. wymieszaj dokładnie z wodą i śmietaną. Następnie wlej na patelnię z mięsem i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut od zagotowania się.
Podawaj z ziemniakami, kaszą lub ryżem :)