Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ragout z indyka z warzywami
Dodaj do CookBook

Ragout z indyka z warzywami

(0)
27 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest edytakkk
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Cebula
200  g
Fenkuł
200  g
Pomidorki koktajlowe
500  g
Pierś z indyka
1  łyżka
Olej rzepakowy
350  ml
Woda
1  opakowanie
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
50  g
Kwaśna śmietana
3  łyżek
Czarne oliwki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.3 g
Wartość energetyczna
196.9 kcal
Tłuszcze
7.8 g
Białko
25.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Nie masz pomysłu na szybki, prosty obiad dla całej rodziny? Mamy przepis, który może Ci się spodobać i który może urozmaicić Twoje codzienne menu. Co więcej, z łatwością dopasujesz to danie do tego co lubisz, dodając składniki, które akurat masz pod ręką. Przygotuj razem z nami pyszne ragout z indyka w zaledwie 30 minut.


Ragout z indyka dla zabieganych

Ragout wywodzi się z kuchni francuskiej i jest to zbiorcza nazwa dla jednogarnkowej potrawy, której bazą są warzywa i (ewentualnie) mięso duszone w aromatycznym sosie. Całość może przypominać gulasz lub potrawkę. Jest to danie w stylu zero waste, bo możesz przygotować je niemal z dowolnych składników, którymi dysponujesz. Dzięki temu w kilka chwil zrobisz obiad bez marnowania – w sam raz dla całej rodziny.


Pyszne ragout z indyka z warzywami

W naszym ragout z indyka nie brakuje pysznych składników. Potrzebna będzie cebula, pomidorki, oliwki oraz kawałki indyka i kremowy sos przygotowany z sosu koperkowego WINIARY. Jednym ze składników naszego przepisu na ragu z indyka jest też fenkuł (koper włoski), który dodaje całemu daniu ciekawego, anyżowego smaku. Smacznego!

Przygotowanie

27 min
  • Krok 1

    9 min
    Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Umyj koper włoski i pokrój go w cienkie plastry. Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół. Filet z piersi indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę ok. 2 x 2 cm.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni rozgrzej olej. Smaż pokrojoną w kostkę pierś z indyka ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodaj plastry kopru włoskiego i cebulę, podsmaż przez chwilę. Zalej wodą, dodaj Sos Śmietanowo-Koperkowy WINIARY, doprowadź do wrzenia i gotuj całość przez ok. 7 minut.
  • Krok 3

    8 min
    Dodaj kwaśną śmietanę, pokrojone w plastry oliwki i pokrojone wcześniej pomidory. Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez kolejne 5 minut.
Ragout z indyka z warzywami

Krok 1 z 3

Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Umyj koper włoski i pokrój go w cienkie plastry. Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół. Filet z piersi indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę ok. 2 x 2 cm.

Ragout z indyka z warzywami

Krok 2 z 3

Na patelni rozgrzej olej. Smaż pokrojoną w kostkę pierś z indyka ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodaj plastry kopru włoskiego i cebulę, podsmaż przez chwilę. Zalej wodą, dodaj Sos Śmietanowo-Koperkowy WINIARY, doprowadź do wrzenia i gotuj całość przez ok. 7 minut.

Ragout z indyka z warzywami

Krok 3 z 3

Dodaj kwaśną śmietanę, pokrojone w plastry oliwki i pokrojone wcześniej pomidory. Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez kolejne 5 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu