Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meksykańska zupa z kaszą gryczaną

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

35 porcji
Indyk cały
5 
Pieczarki
1 puszka
Fasola Kidney
1 puszka
Kukurydza
1 
Chili
1 ząbek
Czosnek
1 
Cebula
1 
Ziemniaki
1 Płaska łyżka
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Mięso z indyka mielimy.Czosnek i cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę. Papryczkę przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy ziarenka, siekamy w cienkie paseczki.Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, a po chwili dodajemy czosnek, chili oraz zmielone mięso. Gdy mięso lekko się zarumieni, dokładamy obrane i pokrojone w cienkie talarki pieczarki. Doprawiamy odrobiną soli.
Krok 2
5 min
Mięso z warzywami przekładamy do garnka o pojemności co najmniej 3,5 litra. Zalewamy gorącym wywarem. Od razu dodajemy przepłukaną letnią wodą kaszę oraz obranego i pokrojonego w drobną kostkę ziemniaka.
Krok 3
0 min
Gotujemy przez 15 minut. Fasolę odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą. Dodajemy do wywaru wraz z odcedzoną z zalewy kukurydzą. Gotujemy jeszcze przez 5-7 minut. Dodajemy słodką paprykę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem posypujemy zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Meksykańska zupa z kaszą gryczaną

Krok 1 z 3

Mięso z indyka mielimy.Czosnek i cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę. Papryczkę przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy ziarenka, siekamy w cienkie paseczki.Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, a po chwili dodajemy czosnek, chili oraz zmielone mięso. Gdy mięso lekko się zarumieni, dokładamy obrane i pokrojone w cienkie talarki pieczarki. Doprawiamy odrobiną soli.

Meksykańska zupa z kaszą gryczaną

Krok 2 z 3

Mięso z warzywami przekładamy do garnka o pojemności co najmniej 3,5 litra. Zalewamy gorącym wywarem. Od razu dodajemy przepłukaną letnią wodą kaszę oraz obranego i pokrojonego w drobną kostkę ziemniaka.

Meksykańska zupa z kaszą gryczaną

Krok 3 z 3

Gotujemy przez 15 minut. Fasolę odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą. Dodajemy do wywaru wraz z odcedzoną z zalewy kukurydzą. Gotujemy jeszcze przez 5-7 minut. Dodajemy słodką paprykę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem posypujemy zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.

Pikantna, meksykańska zupa z kaszą gryczaną, to świetny pomysł na obiad w upalny dzień. Pikantne dania sprawią, że będzie nam nieco chłodniej. Kasza gryczana dodatkowo wzbogaci naszą zupę i sprawi, że będzie bardziej pożywna. A ukoronowaniem tego wszystkiego jest niesamowity smak, którego długo nie zapomnimy. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika