Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa meksykańska
Dodaj do CookBook

Zupa meksykańska

(4)
55 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym
2 
Cebula
4  łyżek
Olej
300  g
Mięso mielone wołowe
2 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
1  puszka
Pomidory z puszki krojone
1  łyżeczka
Słodka papryka
1  puszka
Fasola czerwona
1  puszka
Kukurydza
2  łyżek
Pietruszka
trochę
Pieprz czarny
1  łyżeczka
Pieprz cayenne
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.6 g
Wartość energetyczna
376.7 kcal
Tłuszcze
21.7 g
Białko
20 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jednym z popularniejszych dań kuchni meksykańskiej jest ostra zupa meksykańska – obowiązkowo doprawiana pieprzem i ostrą papryką w proszku, podawana z klopsikami z mielonej wołowiny, doprawianej słodką papryką. Stosując się do naszego przepisu na zupę meksykańską, możesz wykorzystać Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, w którym będziesz dusić klopsy z pomidorami z puszki, czerwoną fasolą i kukurydzą. Zupę po meksykańsku podawaj posypaną natką pietruszki lub kolendrą.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju.
  • Krok 2

    10 min
    Z mięsa uformuj klopsiki, dodaj do cebuli, podsmaż na rumiano, posyp papryką słodką.
  • Krok 3

    10 min
    Zasmaż razem, dodaj kostki bulionowe i 1,2 l wody.
  • Krok 4

    10 min
    Gotuj na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodaj marchew i paprykę pokrojoną w kostkę.
  • Krok 5

    15 min
    Gotuj 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, odsączoną fasolę i kukurydzę. Gotuj jeszcze przez 15 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Dopraw pieprzem i papryką ostrą. Posyp kolendrą lub natka pietruszki.
Zupa meksykańska

Krok 1 z 6

Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju.

Zupa meksykańska

Krok 2 z 6

Z mięsa uformuj klopsiki, dodaj do cebuli, podsmaż na rumiano, posyp papryką słodką.

Zupa meksykańska

Krok 3 z 6

Zasmaż razem, dodaj kostki bulionowe i 1,2 l wody.

Zupa meksykańska

Krok 4 z 6

Gotuj na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodaj marchew i paprykę pokrojoną w kostkę.

Zupa meksykańska

Krok 5 z 6

Gotuj 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, odsączoną fasolę i kukurydzę. Gotuj jeszcze przez 15 minut.

Zupa meksykańska

Krok 6 z 6

Dopraw pieprzem i papryką ostrą. Posyp kolendrą lub natka pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 8
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
88
44
44
00
00
00

Opinie

4

Mistrz

Nina papryka słodka jest w kroku 2, A w ostatnim jest papryka ostra, ktora jest również nazywana pieprzem cayenne, który jest wymieniony w składnikach więc wszystko jest dobrze
Anonim (niezweryfikowany) 08/04/2021-04:54 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/14/2021-02:24 CEST
Dokładnie tak, Mistrzu! Pozdrawiamy :)
4

Nina

W składnikach wymieniona jest słodka papryka, ale na koniec komenda żeby doprawić ostrą papryką. To już drugi przepis gdzie są niedociągnięcia, ale w sumie danie dobre.
Anonim (niezweryfikowany) 04/21/2021-04:33 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/14/2021-02:24 CEST
Nino, podsmażane mięso w kroku 2 doprawiamy papryką słodką, natomiast całe danie w kroku 6 ostrą pieprzem cayenne (jeśli ktoś nie lubi aż tak ostrych smaków, można cayenne pominąć). Wszystko się zgadza :) Pozdrawiamy!
4

Sebastian

Super
Anonim (niezweryfikowany) 01/11/2021-10:13 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 02/01/2021-12:17 CET
Cieszymy się, że smakowało!
4

Marzena

Świetny przepisy na jedngarnkowe danie oraz nowy sposób podania pulpetòw. Rewelacja
Anonim (niezweryfikowany) 11/07/2020-09:25 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 12/17/2020-11:44 CET
Cieszymy się i życzymy smacznego wszystkim uczestnikom posiłku. :-)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jesień
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnia Tex-Mex
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Przystawka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa marchewkowa z serem feta

    Zupa marchewkowa z serem feta

    21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu