Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa meksykańska

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cebula
4 łyżek
Olej
300 g
Mięso mielone wołowe
2 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 puszka
Fasola czerwona
1 puszka
Kukurydza
2 łyżek
Pietruszka
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Pieprz cayenne

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
21.73 g
Wartość energetyczna
376.68 kcal
Węglowodany
30.61 g
Białko
20.05 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju.
Krok 2
10 min
Z mięsa uformuj klopsiki, dodaj do cebuli, podsmaż na rumiano, posyp papryką słodką.
Krok 3
10 min
Zasmaż razem, dodaj kostki bulionowe i 1,2 l wody.
Krok 4
10 min
Gotuj na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodaj marchew i paprykę pokrojoną w kostkę.
Krok 5
15 min
Gotuj 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, odsączoną fasolę i kukurydzę. Gotuj jeszcze przez 15 minut.
Krok 6
5 min
Dopraw pieprzem i papryką ostrą. Posyp kolendrą lub natka pietruszki.
Zupa meksykańska

Krok 1 z 6

Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju.

Zupa meksykańska

Krok 2 z 6

Z mięsa uformuj klopsiki, dodaj do cebuli, podsmaż na rumiano, posyp papryką słodką.

Zupa meksykańska

Krok 3 z 6

Zasmaż razem, dodaj kostki bulionowe i 1,2 l wody.

Zupa meksykańska

Krok 4 z 6

Gotuj na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodaj marchew i paprykę pokrojoną w kostkę.

Zupa meksykańska

Krok 5 z 6

Gotuj 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, odsączoną fasolę i kukurydzę. Gotuj jeszcze przez 15 minut.

Zupa meksykańska

Krok 6 z 6

Dopraw pieprzem i papryką ostrą. Posyp kolendrą lub natka pietruszki.

Jednym z popularniejszych dań kuchni meksykańskiej jest ostra zupa meksykańska – obowiązkowo doprawiana pieprzem i ostrą papryką w proszku, podawana z klopsikami z mielonej wołowiny, doprawianej słodką papryką. Stosując się do naszego przepisu na zupę meksykańską, możesz wykorzystać Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, w którym będziesz dusić klopsy z pomidorami z puszki, czerwoną fasolą i kukurydzą. Zupę po meksykańsku podawaj posypaną natką pietruszki lub kolendrą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika