Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z indyka z rzodkiewką

0
115 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

35 dag
Pierś z indyka
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
25 g
Masło
6 
Rzodkiewka
1 
Jajko
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka
1 trochę
Olej
50 g
Ser żółty
0.33 szklanka
Śmietanka Kremówka
1 trochę
Świeże zioła (kolendra, natka pietruszki, koperek - może być miks)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.58 g
Wartość energetyczna
270.42 kcal
Tłuszcze
18.64 g
Węglowodany
3.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

115 min
Krok 1
5 min
Mięso pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Zeszklić na maśle.
Krok 3
2 min
Rzodkiewki oczyścić, pokroić w półplasterki. Dodać je do cebuli z czosnkiem, posolić.
Krok 4
10 min
Smażyć na małym ogniu kilka minut, aż rzodkiewki zmiękną. Przestudzić je lekko, dodać do mięsa.
Krok 5
3 min
Do mięsa dodać też jajko, trochę pieprzu i przyprawę do kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 6
60 min
Odłożyć na godzinę do lodówki.
Krok 7
15 min
Po tym czasie wszystko wyłożyć na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie.
Krok 8
10 min
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać go do mięsa razem ze śmietaną.
Krok 9
5 min
Dokładnie wymieszać. Jeszcze chwilę podsmażać, cały czas mieszając. Na koniec dodać posiekaną natkę i wymieszać.
Pierś z indyka z rzodkiewką

Krok 1 z 9

Mięso pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski.

Pierś z indyka z rzodkiewką

Krok 2 z 9

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Zeszklić na maśle.

Pierś z indyka z rzodkiewką

Krok 3 z 9

Rzodkiewki oczyścić, pokroić w półplasterki. Dodać je do cebuli z czosnkiem, posolić.

Pierś z indyka z rzodkiewką

Krok 4 z 9

Smażyć na małym ogniu kilka minut, aż rzodkiewki zmiękną. Przestudzić je lekko, dodać do mięsa.

Pierś z indyka z rzodkiewką

Krok 5 z 9

Do mięsa dodać też jajko, trochę pieprzu i przyprawę do kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać.

Pierś z indyka z rzodkiewką

Krok 6 z 9

Odłożyć na godzinę do lodówki.

Pierś z indyka z rzodkiewką

Krok 7 z 9

Po tym czasie wszystko wyłożyć na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie.

Pierś z indyka z rzodkiewką

Krok 8 z 9

Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać go do mięsa razem ze śmietaną.

Pierś z indyka z rzodkiewką

Krok 9 z 9

Dokładnie wymieszać. Jeszcze chwilę podsmażać, cały czas mieszając. Na koniec dodać posiekaną natkę i wymieszać.

Dzięki temu przepisowi, wiele zyskacie w oczach tych, którzy będą mieli okazję spróbować Waszego dania! Kontrastujący ze sobą nieco pikantny smak rzodkiewki oraz sycąca pierś z indyka, zapewniają wiele wrażeń kulinarnych, o których nie sposób zapomnieć. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika