Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piersi kurczaka w boczku

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 ml
Śmietana 12%
500 g
Pierś Z Kurczaka
8 plastrów
Cienkie plastry boczku
3 płaskich łyżek
Olej
150 g
Pomidorki koktajlowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4 g
Tłuszcze
24.31 g
Białko
31.61 g
Wartość energetyczna
383.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Filety przekrój wzdłuż na 8 pasków. Każdy kawałek owiń plastrem boczku.
Krok 2
10 min
Rozgrzej olej i podsmaż na rumiano mięso. W między czasie zrób sos: Pomysł na… kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym WINIARY przygotuj w 200 ml wody i 200 ml śmietanki, zagotuj.
Krok 3
5 min
Do przygotowanego Pomysłu na... przełóż mięso i duś razem przez 5 minut.
Krok 4
5 min
Na tłuszczu ze smażenia, podsmaż pomidorki przekrojone na połowę i dodaj do potrawy.
Piersi kurczaka w boczku

Krok 1 z 4

Filety przekrój wzdłuż na 8 pasków. Każdy kawałek owiń plastrem boczku.

Piersi kurczaka w boczku

Krok 2 z 4

Rozgrzej olej i podsmaż na rumiano mięso. W między czasie zrób sos: Pomysł na… kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym WINIARY przygotuj w 200 ml wody i 200 ml śmietanki, zagotuj.

Piersi kurczaka w boczku

Krok 3 z 4

Do przygotowanego Pomysłu na... przełóż mięso i duś razem przez 5 minut.

Piersi kurczaka w boczku

Krok 4 z 4

Na tłuszczu ze smażenia, podsmaż pomidorki przekrojone na połowę i dodaj do potrawy.

Masz ochotę na kurczaka, ale zarazem chcesz spróbować czegoś innego? Przygotuj piersi kurczaka w boczku z dodatkiem Pomysłu Na… Kurczaka w sosie śmietanowo – ziołowym! Boczek i kurczak w jednym daniu to idealne rozwiązanie dla każdego mięsożercy. Aby potrawa nie składała się z samego mięsa, dodaj podsmażone pomidorki koktajlowe.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika