Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sznycle z piersi kurczaka

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka po staropolsku
0.5 łyżeczka
Słodka papryka
0.5 łyżeczka
Zioła prowansalskie
1 łyżeczka
Ocet balsamiczny
2 łyżeczek
Miód
1 
Podwójna Pierś z Kurczaka
1 trochę
Sól czosnkowa
1 
Jajko
1 łyżka
Mleko
1 trochę
Oliwa z oliwek
0.5 szklanka
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
14.14 g
Węglowodany
14.1 g
Tłuszcze
4.61 g
Wartość energetyczna
157.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
5 min
Do miseczki przesypać przyprawy, zioła i sól czosnkową, dodać ocet i miód, dokładnie wymieszać.
Krok 2
5 min
Piersi z kurczaka podzielić na 4 porcje. Każdą ponacinać tak, żeby były cieńsze.
Krok 3
30 min
Kawałki mięsa dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Krok 4
10 min
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i wymieszać z mlekiem. Kawałki zamarynowanego mięsa maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
Krok 5
1 min
Mięso ułożyć na rozgrzany na patelni olej.
Krok 6
1 min
Smażyć na rumiano z obu stron.
Sznycle z piersi kurczaka

Krok 1 z 6

Do miseczki przesypać przyprawy, zioła i sól czosnkową, dodać ocet i miód, dokładnie wymieszać.

Sznycle z piersi kurczaka

Krok 2 z 6

Piersi z kurczaka podzielić na 4 porcje. Każdą ponacinać tak, żeby były cieńsze.

Sznycle z piersi kurczaka

Krok 3 z 6

Kawałki mięsa dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.

Sznycle z piersi kurczaka

Krok 4 z 6

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i wymieszać z mlekiem. Kawałki zamarynowanego mięsa maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.

Sznycle z piersi kurczaka

Krok 5 z 6

Mięso ułożyć na rozgrzany na patelni olej.

Sznycle z piersi kurczaka

Krok 6 z 6

Smażyć na rumiano z obu stron.

Przygotuj już dziś przepyszne sznycle z piersi kurczaka ze staropolskim akcentem. Na samą myśl o delikatnej, chrupiącej panierce zaczyna burczeć w brzuchu ;) Wykonaj przepis na pożywne sznycle w aromatycznej marynacie z ziół, soli czosnkowej, octu i słodziutkiego miodu dla równowagi zmysłów!
Przepis jest tak łatwy i szybki do wykonania, że nie ma się nad czym zastanawiać. Do dzieła!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika