Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety przekrój wzdłuż na cieńsze kawałki, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
Każdy kawałek owiń boczkiem i oprósz mąką.
Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
Następnie do 300 ml zimnej wody wsyp zawartość opakowania Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Całość wlej na patelnię i zagotuj.
Gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Każdą porcję przekrój ukośnie na plastry.
Podawaj z kluskami kładzionymi i surówką z białej kapusty.