Soczyste udka faszerowane
1 godz 36 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
53.1 g
Węglowodany
1.28 g
Tłuszcze
26.36 g
Wartość energetyczna
469.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
96 min
Krok 1
5 min
Oczyść pałki i usuń z nich delikatnie kości.
Krok 2
5 min
Oczyść paprykę. Następnie razem z szynką pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
2 min
Wymieszaj szynkę, paprykę, pieczarki i natkę pietruszki.
Krok 5
5 min
Tak przygotowany farsz wkładaj w pałki, w miejsce kości.
Krok 6
3 min
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA… wyjmij woreczek i ułóż w nim pałeczki.
Krok 7
5 min
Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania. Zapnij załączoną zapinką. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawę po mięsie. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania.
Krok 8
65 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz mięso przez około 50-60 minut.
Krok 9
1 min
Wyjmij naczynie z piekarnika, ostrożnie przetnij woreczek i przełóż pałki na półmisek. Do faszerowanych pałek świetnie będą pasowały kluseczki francuskie.
Wykwintne danie, które świetnie sprawdzi się jako przystawka podczas różnych przyjęć. WINIARY pomysł na... soczystego kurczaka z papryką i ziołami fantastycznie wzmocni smak naszej potrawy i wydobędzie z niej to, co najlepsze. Farsz z czerwonej papryki, pieczarek i szynki konserwowej świetnie będzie współgrać z soczystym mięsem kurczaka. Smacznego!
Komentarze 0