Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soczyste udka faszerowane

0
96 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z papryką i ziołami
8 
Pałki z kurczaka
100 g
Szynka Konserwowa
0.25 
Papryka czerwona
4 
Pieczarki
1 łyżka
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
53.1 g
Węglowodany
1.28 g
Tłuszcze
26.36 g
Wartość energetyczna
469.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

96 min
Krok 1
5 min
Oczyść pałki i usuń z nich delikatnie kości.
Krok 2
5 min
Oczyść paprykę. Następnie razem z szynką pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
2 min
Wymieszaj szynkę, paprykę, pieczarki i natkę pietruszki.
Krok 5
5 min
Tak przygotowany farsz wkładaj w pałki, w miejsce kości.
Krok 6
3 min
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA… wyjmij woreczek i ułóż w nim pałeczki.
Krok 7
5 min
Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania. Zapnij załączoną zapinką. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawę po mięsie. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania.
Krok 8
65 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz mięso przez około 50-60 minut.
Krok 9
1 min
Wyjmij naczynie z piekarnika, ostrożnie przetnij woreczek i przełóż pałki na półmisek. Do faszerowanych pałek świetnie będą pasowały kluseczki francuskie.
Soczyste udka faszerowane

Krok 1 z 9

Oczyść pałki i usuń z nich delikatnie kości.

Soczyste udka faszerowane

Krok 2 z 9

Oczyść paprykę. Następnie razem z szynką pokrój w kostkę.

Soczyste udka faszerowane

Krok 3 z 9

Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Soczyste udka faszerowane

Krok 4 z 9

Wymieszaj szynkę, paprykę, pieczarki i natkę pietruszki.

Soczyste udka faszerowane

Krok 5 z 9

Tak przygotowany farsz wkładaj w pałki, w miejsce kości.

Soczyste udka faszerowane

Krok 6 z 9

Z górnej części opakowania POMYSŁ NA… wyjmij woreczek i ułóż w nim pałeczki.

Soczyste udka faszerowane

Krok 7 z 9

Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania. Zapnij załączoną zapinką. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawę po mięsie. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania.

Soczyste udka faszerowane

Krok 8 z 9

Rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz mięso przez około 50-60 minut.

Soczyste udka faszerowane

Krok 9 z 9

Wyjmij naczynie z piekarnika, ostrożnie przetnij woreczek i przełóż pałki na półmisek. Do faszerowanych pałek świetnie będą pasowały kluseczki francuskie.

Wykwintne danie, które świetnie sprawdzi się jako przystawka podczas różnych przyjęć. WINIARY pomysł na... soczystego kurczaka z papryką i ziołami fantastycznie wzmocni smak naszej potrawy i wydobędzie z niej to, co najlepsze. Farsz z czerwonej papryki, pieczarek i szynki konserwowej świetnie będzie współgrać z soczystym mięsem kurczaka. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika