Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Soczyste udka faszerowane
Dodaj do CookBook

Soczyste udka faszerowane

(0)
1 godz 36 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z papryką i ziołami
8 
Pałki z kurczaka
100  g
Szynka Konserwowa
0.25 
Papryka czerwona
4 
Pieczarki
1  łyżka
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.3 g
Wartość energetyczna
469 kcal
Tłuszcze
26.4 g
Białko
53.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wykwintne danie, które świetnie sprawdzi się jako przystawka podczas różnych przyjęć. WINIARY pomysł na... soczystego kurczaka z papryką i ziołami fantastycznie wzmocni smak naszej potrawy i wydobędzie z niej to, co najlepsze. Farsz z czerwonej papryki, pieczarek i szynki konserwowej świetnie będzie współgrać z soczystym mięsem kurczaka. Smacznego!

Przygotowanie

96 min
  • Krok 1

    5 min
    Oczyść pałki i usuń z nich delikatnie kości.
  • Krok 2

    5 min
    Oczyść paprykę. Następnie razem z szynką pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 4

    2 min
    Wymieszaj szynkę, paprykę, pieczarki i natkę pietruszki.
  • Krok 5

    5 min
    Tak przygotowany farsz wkładaj w pałki, w miejsce kości.
  • Krok 6

    3 min
    Z górnej części opakowania POMYSŁ NA… wyjmij woreczek i ułóż w nim pałeczki.
  • Krok 7

    5 min
    Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania. Zapnij załączoną zapinką. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawę po mięsie. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania.
  • Krok 8

    65 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz mięso przez około 50-60 minut.
  • Krok 9

    1 min
    Wyjmij naczynie z piekarnika, ostrożnie przetnij woreczek i przełóż pałki na półmisek. Do faszerowanych pałek świetnie będą pasowały kluseczki francuskie.
Soczyste udka faszerowane

Krok 1 z 9

Oczyść pałki i usuń z nich delikatnie kości.

Soczyste udka faszerowane

Krok 2 z 9

Oczyść paprykę. Następnie razem z szynką pokrój w kostkę.

Soczyste udka faszerowane

Krok 3 z 9

Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Soczyste udka faszerowane

Krok 4 z 9

Wymieszaj szynkę, paprykę, pieczarki i natkę pietruszki.

Soczyste udka faszerowane

Krok 5 z 9

Tak przygotowany farsz wkładaj w pałki, w miejsce kości.

Soczyste udka faszerowane

Krok 6 z 9

Z górnej części opakowania POMYSŁ NA… wyjmij woreczek i ułóż w nim pałeczki.

Soczyste udka faszerowane

Krok 7 z 9

Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania. Zapnij załączoną zapinką. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawę po mięsie. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania.

Soczyste udka faszerowane

Krok 8 z 9

Rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz mięso przez około 50-60 minut.

Soczyste udka faszerowane

Krok 9 z 9

Wyjmij naczynie z piekarnika, ostrożnie przetnij woreczek i przełóż pałki na półmisek. Do faszerowanych pałek świetnie będą pasowały kluseczki francuskie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Przyjazny dla Keto
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Soczyste żeberka

    Soczyste żeberka

    1 godz 12 min Łatwy
  • Mój pomysł na soczystego kurczaka z pęczakiem

    Mój pomysł na soczystego kurczaka z pęczakiem

    25 godz 29 min Łatwy
  • Soczyste udka kurczaka na pierzynce z warzyw

    Soczyste udka kurczaka na pierzynce z warzyw

    1 godz 22 min Łatwy
  • Soczyste piersi kurczaka w boczku

    Soczyste piersi kurczaka w boczku

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu