Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym
95 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
95 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
46.3g / 39%
Węglowodany
32.5g / 27%
Tłuszcze
17.7g / 34%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

+

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Wróć

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

(0)
1 godz 17 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pink086

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka do smaku drobiowa
1  kg
Pierś z kurczaka
3 
Jajko
1  szklanka
Bułka tarta
1  szklanka
Mąka
trochę
Przyprawa do mięs
trochę
Pieprz czarny
trochę
Olej
40  dag
Pieczarki
2 
Cebula
5  dag
Margaryna
1  łyżeczka
Szuszona natka pietruszki
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
46.28 g
Węglowodany
32.51 g
Tłuszcze
17.65 g
Wartość energetyczna
474.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciekawy pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Koperty z piersi kurczaka z farszem pieczarkowym są bardzo sycące i zaskakują swoim wnętrzem i smakiem. Domownicy z pewnością będą zadowoleni i z chęcią poproszą o dokładkę! Podczas przyrządzania dania użyjmy kostki do smaku drobiowej WINIARY, dzięki czemu mięso będzie delikatniejsze i zyska wspaniały aromat. Pycha!

Przygotowanie

77 min
  • Krok 1

    5 min
    Pieczarki obrać ze skóry i oczyścić. Następnie pokroić w plasterki.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę pokroić w kosteczkę.
  • Krok 3

    2 min
    Margarynę roztapiamy w garnku. Dodajemy cebulę i podsmażamy przez 2 minuty.
  • Krok 4

    2 min
    Dodajemy kostkę rosołową WINIARY do podsmażonej cebuli i dokładnie mieszamy.
  • Krok 5

    10 min
    Dodajemy pieczarki i dusimy.
  • Krok 6

    3 min
    Gdy pieczarki smiękną, podsmażamy całość jeszcze przez 2-3 minuty.
  • Krok 7

    3 min
    Dodajemy pieprz i suszoną natkę pietruszki. Całość mieszamy.
  • Krok 8

    15 min
    Przygotowany farsz odstawiamy do ostygnięcia na około 15 minut.
  • Krok 9

    5 min
    Piersi z kurczaka płuczemy, kroimy na kotlety i tłuczemy, a następnie doprawiamy z obu stron.
  • Krok 10

    3 min
    Nakładamy farsz na kotleta.
  • Krok 11

    2 min
    Kotleta składamy w pół.
  • Krok 12

    2 min
    Kotlety obtaczamy w mące.
  • Krok 13

    3 min
    Kotlety obtaczamy w rozbełtanym jajku z pieprzem.
  • Krok 14

    2 min
    Kotlety obtaczamy w bułce tartej.
  • Krok 15

    15 min
    Opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 1 z 15

Pieczarki obrać ze skóry i oczyścić. Następnie pokroić w plasterki.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 2 z 15

Cebulę pokroić w kosteczkę.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 3 z 15

Margarynę roztapiamy w garnku. Dodajemy cebulę i podsmażamy przez 2 minuty.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 4 z 15

Dodajemy kostkę rosołową WINIARY do podsmażonej cebuli i dokładnie mieszamy.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 5 z 15

Dodajemy pieczarki i dusimy.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 6 z 15

Gdy pieczarki smiękną, podsmażamy całość jeszcze przez 2-3 minuty.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 7 z 15

Dodajemy pieprz i suszoną natkę pietruszki. Całość mieszamy.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 8 z 15

Przygotowany farsz odstawiamy do ostygnięcia na około 15 minut.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 9 z 15

Piersi z kurczaka płuczemy, kroimy na kotlety i tłuczemy, a następnie doprawiamy z obu stron.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 10 z 15

Nakładamy farsz na kotleta.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 11 z 15

Kotleta składamy w pół.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 12 z 15

Kotlety obtaczamy w mące.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 13 z 15

Kotlety obtaczamy w rozbełtanym jajku z pieprzem.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 14 z 15

Kotlety obtaczamy w bułce tartej.

Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Krok 15 z 15

Opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety mielone z kaszą gryczaną

    Kotlety mielone z kaszą gryczaną

    30 min Łatwy
  • Pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym

    Pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym

    45 min Łatwy
  • Kotlety schabowe z dzika

    Kotlety schabowe z dzika

    25 min Łatwy
  • Kotlety pożarskie

    Kotlety pożarskie

    23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu