Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wegetariańskie kotlety z selera przypominają znane wszystkim kotlety schabowe. Również są pyszne, jednak nieco zdrowsze. Przygotowanie ich nie jest trudne, a zaskoczone miny domowników są warte każdej minuty spędzonej w kuchni. Ten przepis będzie Wam służył przez długi czas! Smacznego!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Seler obrać i pokroić w plastry grubości około 1 cm. Tak przygotowanego selera wrzucamy do garnka z osolona wodą czosnkiem i przyprawami i gotujemy do momentu, aż seler trochę zmięknie (ważne żeby się nie rozgotował).
Krok 2
5 min
Plastry selera wyciągamy z wody, obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na patelni z dwóch stron na złoty.
Krok 1
z
2
Seler obrać i pokroić w plastry grubości około 1 cm. Tak przygotowanego selera wrzucamy do garnka z osolona wodą czosnkiem i przyprawami i gotujemy do momentu, aż seler trochę zmięknie (ważne żeby się nie rozgotował).
Krok 2
z
2
Plastry selera wyciągamy z wody, obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na patelni z dwóch stron na złoty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0