kotlety z selera à la schabowy
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.79 g
Węglowodany
5.36 g
Tłuszcze
0.98 g
Wartość energetyczna
38.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Seler obrać i pokroić w plastry grubości około 1 cm. Tak przygotowanego selera wrzucamy do garnka z osolona wodą czosnkiem i przyprawami i gotujemy do momentu, aż seler trochę zmięknie (ważne żeby się nie rozgotował).
Krok 2
5 min
Plastry selera wyciągamy z wody, obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na patelni z dwóch stron na złoty.
Wegetariańskie kotlety z selera przypominają znane wszystkim kotlety schabowe. Również są pyszne, jednak nieco zdrowsze. Przygotowanie ich nie jest trudne, a zaskoczone miny domowników są warte każdej minuty spędzonej w kuchni. Ten przepis będzie Wam służył przez długi czas! Smacznego!
Komentarze 0