Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety pożarskie

0
23 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Mięso mielone z kurczaka
1 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
300 g
Bułka tarta
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
33.48 g
Węglowodany
54.48 g
Tłuszcze
17.82 g
Wartość energetyczna
516.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
5 min
Mięso mielone przekładamy sobie do miski i dodajemy jajko. Przyprawiamy.
Krok 2
6 min
Mięso z jajkiem i przyprawami wyrabiamy, a następnie formujemy kotlety. Uformowane kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3
10 min
Na patelni rozgrzewamy olej i układamy kotlety, smażymy z obu stron.
Krok 4
2 min
Po usmażeniu wykładamy na papierowe ręczniki, aby obciekły z nadmiaru tłuszczu.
Kotlety pożarskie

Krok 1 z 4

Mięso mielone przekładamy sobie do miski i dodajemy jajko. Przyprawiamy.

Kotlety pożarskie

Krok 2 z 4

Mięso z jajkiem i przyprawami wyrabiamy, a następnie formujemy kotlety. Uformowane kotlety, obtaczamy w bułce tartej.

Kotlety pożarskie

Krok 3 z 4

Na patelni rozgrzewamy olej i układamy kotlety, smażymy z obu stron.

Kotlety pożarskie

Krok 4 z 4

Po usmażeniu wykładamy na papierowe ręczniki, aby obciekły z nadmiaru tłuszczu.

Nie ma nic bardziej pożywnego, jak obiad, gdzie główną funkcję pełnią kotlety pożarskie z mięsa mielonego drobiowego. Łatwa do wykonania potrawa o krótkim czasie wykonania. Wymieszaj mięso mielone z jajkiem i przyprawami, a następnie uformuj kotlety i panieruj je w bułce tartej. Kotlety pożarskie smaż na gorącym tłuszczu. Jako dodatek najlepiej smakują ziemniaki z wody obsypane koperkiem oraz mizeria. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika