Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
100 g
Ser pleśniowy
1 łyżka
Natka pietruszki
1 łyżka
Koperek
1 łyżka
Szczypiorek
500 g
Szynka mielona
1 
Jajko
1 Płaska łyżka
Bułka tarta
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
352.84 kcal
Węglowodany
3.37 g
Tłuszcze
29.15 g
Białko
18.47 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Ser pleśniowy pokrusz, wymieszaj z zieleniną i Majonezem.
Krok 2
5 min
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką tartą.
Krok 3
3 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 4
5 min
Masę mięsną podziel na 6 porcji.
Krok 5
10 min
Każdą porcję nadziej pastą serowo-ziołową i uformuj owalne kotlety.
Krok 6
2 min
Każdy posmaruj olejem.
Krok 7
0 min
Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj przez około 5 minut z każdej strony.
Krok 8
1 min
Podawaj z Sosem tatarskim.
Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

Krok 1 z 8

Ser pleśniowy pokrusz, wymieszaj z zieleniną i Majonezem.

Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

Krok 2 z 8

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką tartą.

Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

Krok 3 z 8

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

Krok 4 z 8

Masę mięsną podziel na 6 porcji.

Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

Krok 5 z 8

Każdą porcję nadziej pastą serowo-ziołową i uformuj owalne kotlety.

Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

Krok 6 z 8

Każdy posmaruj olejem.

Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

Krok 7 z 8

Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj przez około 5 minut z każdej strony.

Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

Krok 8 z 8

Podawaj z Sosem tatarskim.

Grillowane mielone kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym z sera pleśniowego, Majonezu oraz siekanej zieleniny (natki i koperku). Masę mięsną doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku i pieprzem, wilgotnymi dłońmi formujemy kotlety, nadziewamy serowym farszem i pieczemy na ruszcie. Pyszne ze świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami oraz Sosem tatarskim.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika