Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety schabowe zapiekane z serem

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Kotlety schabowe
1 
Cebula
5 
Pieczarki
0.5 
Papryka czerwona
3 łyżek
Ser żółty tarty
1 łyżeczka
1 
Jajko
0.6 szklanka
Bułka tarta
2 łyżek
Mąka pszenna
1 ząbek
Czosnek
1 łyżka
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej
1 trochę
Sos sojowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
41.96 g
Węglowodany
40.58 g
Tłuszcze
41.54 g
Wartość energetyczna
704.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 2
15 min
Umyte, osuszone kotlety lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem, posmarować kostką rosołową, wymieszaną z 1 łyżką oleju i zmiażdżonym czosnkiem. Mięso panierować w mące, jajku i bułce tartej. Rumienić na rozgrzanym oleju.
Krok 3
10 min
Rumiane kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie. Z wierzchu posmarować majonezem wymieszanym z ketchupem. Nałożyć farsz z pieczarek.
Krok 4
15 min
Posypać tartym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać około10-15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlety schabowe zapiekane z serem

Krok 1 z 4

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Kotlety schabowe zapiekane z serem

Krok 2 z 4

Umyte, osuszone kotlety lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem, posmarować kostką rosołową, wymieszaną z 1 łyżką oleju i zmiażdżonym czosnkiem. Mięso panierować w mące, jajku i bułce tartej. Rumienić na rozgrzanym oleju.

Kotlety schabowe zapiekane z serem

Krok 3 z 4

Rumiane kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie. Z wierzchu posmarować majonezem wymieszanym z ketchupem. Nałożyć farsz z pieczarek.

Kotlety schabowe zapiekane z serem

Krok 4 z 4

Posypać tartym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać około10-15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika