Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczarkowa z pulpecikami

0
59 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Pierś z indyka, krojona, pakowana
50 ml
Śmietana 30%
1 pęczek
Szpinak świeży
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
25.97 g
Tłuszcze
15.1 g
Wartość energetyczna
290.09 kcal
Węglowodany
13.32 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

59 min
Krok 1
2 min
Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.
Krok 2
10 min
Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.
Krok 4
20 min
Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.
Krok 5
5 min
Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej Jak u Mamy dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Krok 6
3 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 7
8 min
Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 8
5 min
Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.
Krok 9
1 min
Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.
Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 1 z 9

Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 2 z 9

Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 3 z 9

Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 4 z 9

Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 5 z 9

Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej Jak u Mamy dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 6 z 9

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 7 z 9

Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 8 z 9

Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 9 z 9

Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.

Pachnącą, pożywną pieczarkową z pulpecikami przygotujemy łatwo dzięki Zupie pieczarkowej Jak u Mamy, do której wystarczy dodać tylko pokrojony w paski szpinak i śmietankę. A pulpeciki z indyka formujemy w wilgotnych dłoniach (żeby mięso się nie kleiło) i gotujemy w esencjonalnym Rosole drobiowym Kogutek. Podajemy z zupą, posypaną natką pietruszki - solo lub z tostem z pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika