Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Pieczarkowa z pulpecikami

Pieczarkowa z pulpecikami

(0)
59min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy KOGUTEK WINIARY
1  paczka
Zupa pieczarkowa Szlachetne Smaki WINIARY
250  g
Pierś z indyka, krojona, pakowana
50  ml
Śmietana 30%
1  pęczek
Szpinak świeży
1  Płaska łyżka
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
25.97 g
Węglowodany
13.32 g
Tłuszcze
15.1 g
Wartość energetyczna
290.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pachnącą, pożywną pieczarkową z pulpecikami przygotujemy łatwo dzięki Zupie pieczarkowej WINIARY, do której wystarczy dodać tylko pokrojony w paski szpinak i śmietankę. A pulpeciki z indyka formujemy w wilgotnych dłoniach (żeby mięso się nie kleiło) i gotujemy w esencjonalnym Rosole drobiowym Kogutek. Podajemy z zupą, posypaną natką pietruszki - solo lub z tostem z pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa.

RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Omlet bez jajek - jak zrobić? Przepis   Obiad bez mięsa - pomysły na tanie dania bezmięsne

Przygotowanie

59 min
  • Krok 1

    2 min
    Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.
  • Krok 2

    10 min
    Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.
  • Krok 4

    20 min
    Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.
  • Krok 5

    5 min
    Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej WINIARY dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
  • Krok 6

    3 min
    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  • Krok 7

    8 min
    Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Krok 8

    5 min
    Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.
  • Krok 9

    1 min
    Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.
Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 1 z 9

Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 2 z 9

Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 3 z 9

Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 4 z 9

Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 5 z 9

Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej WINIARY dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 6 z 9

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 7 z 9

Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 8 z 9

Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 9 z 9

Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pulpety w sosie pomidorowym

    Pulpety w sosie pomidorowym

    39 min Łatwy
  • Świąteczna zupa grzybowa

    Świąteczna zupa grzybowa

    32 min Łatwy
  • Zupa serowa z pulpecikami

    Zupa serowa z pulpecikami

    46 min Łatwy
  • Zupa borowikowa z klopsikami

    Zupa borowikowa z klopsikami

    36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu