Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Pieczarkowa z pulpecikami

(0)
59min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy KOGUTEK WINIARY
1  paczka
Zupa pieczarkowa Jak u Mamy WINIARY
250  g
Pierś z indyka, krojona, pakowana
50  ml
Śmietana 30%
1  pęczek
Szpinak świeży
1  Płaska łyżka
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
25.97 g
Węglowodany
13.32 g
Tłuszcze
15.1 g
Wartość energetyczna
290.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pachnącą, pożywną pieczarkową z pulpecikami przygotujemy łatwo dzięki Zupie pieczarkowej Jak u Mamy, do której wystarczy dodać tylko pokrojony w paski szpinak i śmietankę. A pulpeciki z indyka formujemy w wilgotnych dłoniach (żeby mięso się nie kleiło) i gotujemy w esencjonalnym Rosole drobiowym Kogutek. Podajemy z zupą, posypaną natką pietruszki - solo lub z tostem z pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa.

Przygotowanie

59 min
  • Krok 1

    2 min
    Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.
  • Krok 2

    10 min
    Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.
  • Krok 4

    20 min
    Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.
  • Krok 5

    5 min
    Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej Jak u Mamy dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
  • Krok 6

    3 min
    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  • Krok 7

    8 min
    Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Krok 8

    5 min
    Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.
  • Krok 9

    1 min
    Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.
Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 1 z 9

Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 2 z 9

Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 3 z 9

Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 4 z 9

Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 5 z 9

Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej Jak u Mamy dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 6 z 9

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 7 z 9

Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 8 z 9

Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 9 z 9

Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Grzyby
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pulpety w sosie pomidorowym

    39 min Łatwy
  • Świąteczna zupa grzybowa

    32 min Łatwy
  • Zupa serowa z pulpecikami

    46 min Łatwy
  • Zupa borowikowa z klopsikami

    36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu