Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczarkowa z pulpecikami
Dodaj do CookBook

Pieczarkowa z pulpecikami

(0)
59 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest nulkaa22
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy KOGUTEK WINIARY
1  paczka
Zupa pieczarkowa Szlachetne Smaki WINIARY
250  g
Pierś z indyka, krojona, pakowana
50  ml
Śmietana 30%
1  pęczek
Szpinak świeży
1  Płaska łyżka
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.3 g
Wartość energetyczna
290.1 kcal
Tłuszcze
15.1 g
Białko
26 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pachnącą, pożywną pieczarkową z pulpecikami przygotujemy łatwo dzięki Zupie pieczarkowej WINIARY, do której wystarczy dodać tylko pokrojony w paski szpinak i śmietankę. A pulpeciki z indyka formujemy w wilgotnych dłoniach (żeby mięso się nie kleiło) i gotujemy w esencjonalnym Rosole drobiowym Kogutek. Podajemy z zupą, posypaną natką pietruszki - solo lub z tostem z pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa.

Przygotowanie

59 min
  • Krok 1

    2 min
    Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.
  • Krok 2

    10 min
    Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.
  • Krok 4

    20 min
    Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.
  • Krok 5

    5 min
    Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej WINIARY dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
  • Krok 6

    3 min
    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  • Krok 7

    8 min
    Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Krok 8

    5 min
    Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.
  • Krok 9

    1 min
    Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.
Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 1 z 9

Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 2 z 9

Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 3 z 9

Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 4 z 9

Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 5 z 9

Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej WINIARY dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 6 z 9

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 7 z 9

Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 8 z 9

Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.

Pieczarkowa z pulpecikami

Krok 9 z 9

Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa pieczarkowa z makaronem

    Zupa pieczarkowa z makaronem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa pieczarkowa z klopsikami

    Zupa pieczarkowa z klopsikami

    56 min Łatwy
  • Zupa pieczarkowa z paluchami z ciasta francuskiego

    Zupa pieczarkowa z paluchami z ciasta francuskiego

    1 godz 50 min Łatwy
  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami i boczkiem

    Zupa pieczarkowa z ziemniakami i boczkiem

    46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu