Pieczarkowa z pulpecikami
59min
Łatwy
2
kostek
1
paczka
Zupa pieczarkowa Jak u Mamy WINIARY
250
g
Pierś z indyka, krojona, pakowana
50
ml
Śmietana 30%
1
pęczek
Szpinak świeży
1
Płaska łyżka
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
25.97 g
Węglowodany
13.32 g
Tłuszcze
15.1 g
Wartość energetyczna
290.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
59 min
Krok 1
2 min
Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.
Krok 2
10 min
Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.
Krok 4
20 min
Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.
Krok 5
5 min
Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej Jak u Mamy dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Krok 6
3 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 7
8 min
Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 8
5 min
Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.
Krok 9
1 min
Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.
Pachnącą, pożywną pieczarkową z pulpecikami przygotujemy łatwo dzięki Zupie pieczarkowej Jak u Mamy, do której wystarczy dodać tylko pokrojony w paski szpinak i śmietankę. A pulpeciki z indyka formujemy w wilgotnych dłoniach (żeby mięso się nie kleiło) i gotujemy w esencjonalnym Rosole drobiowym Kogutek. Podajemy z zupą, posypaną natką pietruszki - solo lub z tostem z pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa.
Komentarze 0