Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli szukasz alternatywy dla niedzielnego rosołu, Zupa pieczarkowa WINIARY na pewno sprosta kulinarnym wymaganiom całej rodziny. Zupa pieczarkowa jest dobra zarówno na co dzień, jak i od święta, zwłaszcza jeśli zadbasz o pyszne dodatki, np. kleks śmietany, świeżą natkę czy grzanki czosnkowe. Pycha!
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Dwa opakowania zupy dokładnie rozprowadź w 1 litrze wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 2
8 min
Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
Krok 3
10 min
Pieczarki i czosnek oczyść, pokrój w cząstki i podsmaż na maśle przez około 5 minut. Połącz z zupą, zagotuj.
Krok 4
2 min
Rozlej do bulionówek, posyp natką pietruszki.
Krok 5
2 min
Podawaj z kleksem śmietany i grzankami serowymi.
Krok 1
z
5
Dwa opakowania zupy dokładnie rozprowadź w 1 litrze wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 2
z
5
Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
Krok 3
z
5
Pieczarki i czosnek oczyść, pokrój w cząstki i podsmaż na maśle przez około 5 minut. Połącz z zupą, zagotuj.
Krok 4
z
5
Rozlej do bulionówek, posyp natką pietruszki.
Krok 5
z
5
Podawaj z kleksem śmietany i grzankami serowymi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0