Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Pierś z indyka
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
10.18 g
Węglowodany
0.55 g
Wartość energetyczna
127.47 kcal
Białko
8.25 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
5 min
Filet z indyka opłucz, osusz i oczyść z niepotrzebnych błonek.
Krok 2
5 min
Kostkę rosołową oraz Ziarenka Smaku rozmieszaj dokładnie z olejem. Powstałą masą posmaruj powierzchnię mięsa.
Krok 3
80 min
Umieść indyka w rękawie do pieczenia, zamknij i piecz ok. 1h 20 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

Krok 1 z 3

Filet z indyka opłucz, osusz i oczyść z niepotrzebnych błonek.

Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

Krok 2 z 3

Kostkę rosołową oraz Ziarenka Smaku rozmieszaj dokładnie z olejem. Powstałą masą posmaruj powierzchnię mięsa.

Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

Krok 3 z 3

Umieść indyka w rękawie do pieczenia, zamknij i piecz ok. 1h 20 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Super prosty sposób na marynatę do piersi z indyka - wystarczy kostka rosołowa Rosół drobiowy WINIARY i świetny smak gwarantowany. Nie trzeba „bawić” się w kompozycje przyprawowe, więc to propozycja idealna dla kulinarnych laików. Choć nie tylko, bo smak tak zamarynowanego pieczonego indyka raczej każdemu przypadnie do gustu. Przyrządzone mięso można zajadać na ciepło, do obiadu, a także na zimno, do kanapki. Podczas pieczenia wytwarza się pyszny sos, który idealnie pasuje do posmarowania plastra mięsa na kromce pieczywa. Doskonałym dodatkiem do kanapki z pieczoną piersią indyka jest również prosta pasta jajeczna, np. z jajek i majonezu lub sosu chrzanowego i ziół (np. pietruszki, koperku, szczypiorku).
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika