Katarzzyna
e
Ciesz się swoimi posiłkami!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Duszony filet z indyka to przepis na tradycyjną potrawę, którą często przygotowujemy w swoich domach. Filet drobiowy duszony w rosole drobiowym WINIARY będzie wyjątkowo aromatyczny. Podawany z ziemniakami, ryżem lub wybranym rodzajem kasz naprawdę świetnie smakuje.
Fileta z indyka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso.
Mięso podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz kostkę drobiową. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Doprawić do smaku. Zagotować.
Bartucha