Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jarmuż duszony z papryką i pomidorami

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Jarmuż
1 
Cebula
1 
Papryka czerwona
2 
Pomidory
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 szczypta
Gałka muszkatołowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.96 g
Węglowodany
12.4 g
Tłuszcze
1.09 g
Wartość energetyczna
64.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Jarmuż pokroić na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory i paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Na kilku łyżkach oleju podsmażyć najpierw cebulę, po paru minutach dodać posiekany jarmuż.
Krok 3
10 min
Gdy jarmuż straci surowy smak, dodać paprykę i pomidory, wstępnie posolić. Podsmażać do miękkości.
Krok 4
2 min
Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, przyprawić potrawę sola, pieprzem i gałką muszkatołową.
Jarmuż duszony z papryką i pomidorami

Krok 1 z 4

Jarmuż pokroić na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory i paprykę pokroić w kostkę.

Jarmuż duszony z papryką i pomidorami

Krok 2 z 4

Na kilku łyżkach oleju podsmażyć najpierw cebulę, po paru minutach dodać posiekany jarmuż.

Jarmuż duszony z papryką i pomidorami

Krok 3 z 4

Gdy jarmuż straci surowy smak, dodać paprykę i pomidory, wstępnie posolić. Podsmażać do miękkości.

Jarmuż duszony z papryką i pomidorami

Krok 4 z 4

Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, przyprawić potrawę sola, pieprzem i gałką muszkatołową.

Wraz z nastaniem chłodów na stołach zaczyna pojawiać się jarmuż w różnych formach, np. surowej, gotowanej lub duszonej. Dziś pokażemy, jak przygotować jarmuż duszony z papryką i pomidorami. Jest to przepis, który nie wymaga wielkiego wkładu, a pozwala przyrządzić smaczny i kolorowy dodatek do obiadu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika