Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wraz z nastaniem chłodów na stołach zaczyna pojawiać się jarmuż w różnych formach, np. surowej, gotowanej lub duszonej. Dziś pokażemy, jak przygotować jarmuż duszony z papryką i pomidorami. Jest to przepis, który nie wymaga wielkiego wkładu, a pozwala przyrządzić smaczny i kolorowy dodatek do obiadu.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Jarmuż pokroić na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory i paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Na kilku łyżkach oleju podsmażyć najpierw cebulę, po paru minutach dodać posiekany jarmuż.
Krok 3
10 min
Gdy jarmuż straci surowy smak, dodać paprykę i pomidory, wstępnie posolić. Podsmażać do miękkości.
Krok 4
2 min
Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, przyprawić potrawę sola, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 1
z
4
Jarmuż pokroić na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory i paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2
z
4
Na kilku łyżkach oleju podsmażyć najpierw cebulę, po paru minutach dodać posiekany jarmuż.
Krok 3
z
4
Gdy jarmuż straci surowy smak, dodać paprykę i pomidory, wstępnie posolić. Podsmażać do miękkości.
Krok 4
z
4
Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, przyprawić potrawę sola, pieprzem i gałką muszkatołową.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0