Jarmuż duszony z papryką i pomidorami
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.96 g
Węglowodany
12.4 g
Tłuszcze
1.09 g
Wartość energetyczna
64.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Jarmuż pokroić na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory i paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Na kilku łyżkach oleju podsmażyć najpierw cebulę, po paru minutach dodać posiekany jarmuż.
Krok 3
10 min
Gdy jarmuż straci surowy smak, dodać paprykę i pomidory, wstępnie posolić. Podsmażać do miękkości.
Krok 4
2 min
Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, przyprawić potrawę sola, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wraz z nastaniem chłodów na stołach zaczyna pojawiać się jarmuż w różnych formach, np. surowej, gotowanej lub duszonej. Dziś pokażemy, jak przygotować jarmuż duszony z papryką i pomidorami. Jest to przepis, który nie wymaga wielkiego wkładu, a pozwala przyrządzić smaczny i kolorowy dodatek do obiadu.
Komentarze 0