Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka ziemniaczana z jarmużem i matiasem znakomicie łączy w sobie smak śledzia i świeżych wiosennych warzyw. Ziemniaczki, jarmuż i czerwona cebula w zestawieniu z majonezowym dressingiem z kaparów i anchois dadzą znakomite połączenie środkowoeuropejskich i śródziemnomorskich smaków. Przyrządź sałatkę i zachwyć się jej lekkością.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Ostudź i pokrój w ósemki.
Krok 2
5 min
Majonez zmiksuj z kaparami, anchois i sokiem z cytryny. Dopraw pieprzem.
Krok 3
7 min
Jarmuż dokładnie umyj. Powycinaj twarde części i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 4
5 min
Śledzie opłucz zimną wodą, osusz i pokrój w paski.
Krok 5
3 min
Cebulę posiekaj w piórka.
Krok 6
2 min
Szczypiorek i koperek grubo posiekaj.
Krok 7
3 min
Połącz wszystkie składniki sałatki w misce. Podawaj z grubo mielonym pieprzem.
Krok 1
z
7
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Ostudź i pokrój w ósemki.
Krok 2
z
7
Majonez zmiksuj z kaparami, anchois i sokiem z cytryny. Dopraw pieprzem.
Krok 3
z
7
Jarmuż dokładnie umyj. Powycinaj twarde części i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 4
z
7
Śledzie opłucz zimną wodą, osusz i pokrój w paski.
Krok 5
z
7
Cebulę posiekaj w piórka.
Krok 6
z
7
Szczypiorek i koperek grubo posiekaj.
Krok 7
z
7
Połącz wszystkie składniki sałatki w misce. Podawaj z grubo mielonym pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0