Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce (bez pieczenia)

(1)
2 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest David Gaboriaud
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Herbatniki
80  g
Masło
600  g
Twaróg półtłusty
300  ml
Śmietana 36%
100  g
Cukier puder
1 
Cytryna
4  łodyg
Rabarbar
4  płaskich łyżek
Cukier
1  paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.35 g
Węglowodany
43.16 g
Tłuszcze
22.4 g
Wartość energetyczna
413.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli szukasz idealnego przepisu na smaczny i orzeźwiający deser na wiosnę – mamy dla Ciebie idealną propozycję! Sernik na zimno na z duszonym rabarbarem w galaretce. Galaretka truskawkowy smak WINIARY w połączeniu z serkiem twarogowym, rabarbarem i kruchym spodem sprawi, że Twoi goście nie przestaną Cię prosić, abyś robiła go przy każdej okazji. Koniecznie sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

165 min
  • Krok 1

    10 min
    Ciasteczka zmiksuj na drobny piasek. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem i przełóż do tortownicy (ok 24 cm średnicy) przełożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj i dokładnie uklep dno formy.
  • Krok 2

    30 min
    Włóż do lodówki na 30 minut
  • Krok 3

    5 min
    Zmiksuj serek z cukrem, startymi skórkami z połowy cytryny oraz kilkoma kroplami soku.
  • Krok 4

    240 min
    Ubij śmietankę i połącz z serkiem. Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj i włóż z powrotem do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.
  • Krok 4

    10 min
    Rabarbar obierz i pokrój na słupki o długości ok 10 cm. Wrzuć na patelnię razem z cukrem i duś do miękkości. Odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 5

    120 min
    Przygotuj galaretkę wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Ułóż harmonijnie kawałki rabarbaru na schłodzoną masę serową a następnie delikatnie wlej galaretkę. Wstaw do lodówki aby galaretka stężała.
Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce (bez pieczenia)

Krok 1 z 6

Ciasteczka zmiksuj na drobny piasek. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem i przełóż do tortownicy (ok 24 cm średnicy) przełożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj i dokładnie uklep dno formy.

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce (bez pieczenia)

Krok 2 z 6

Włóż do lodówki na 30 minut

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce (bez pieczenia)

Krok 3 z 6

Zmiksuj serek z cukrem, startymi skórkami z połowy cytryny oraz kilkoma kroplami soku.

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce (bez pieczenia)

Krok 4 z 6

Ubij śmietankę i połącz z serkiem. Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj i włóż z powrotem do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce (bez pieczenia)

Krok 4 z 6

Rabarbar obierz i pokrój na słupki o długości ok 10 cm. Wrzuć na patelnię razem z cukrem i duś do miękkości. Odstaw do ostygnięcia.

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce (bez pieczenia)

Krok 5 z 6

Przygotuj galaretkę wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Ułóż harmonijnie kawałki rabarbaru na schłodzoną masę serową a następnie delikatnie wlej galaretkę. Wstaw do lodówki aby galaretka stężała.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    13 godz 55 min Średni
  • Ciasto truskawkowe z galaretką bez pieczenia

    1 godz 18 min Łatwy
  • Serniczki na zimno (bez pieczenia) z truskawkami

    1 godz 47 min Łatwy
  • Waniliowy sernik z owocami i kremem cytrynowym

    6 godz 55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu