Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Farfalle z indykiem i orzechami

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

240 g
Makaron Kokardki
2 
Pierś z indyka
2 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
1 
Pomidory
60 g
Orzechy włoskie
5 łyżek
Miód
2 łyżek
Olej
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Oregano
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
22.4 g
Węglowodany
71.41 g
Tłuszcze
18.22 g
Wartość energetyczna
507.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
10 min
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone na kawałki piersi z indyka doprawiając solą, pieprzem i według upodobań bazylią i oregano.
Krok 2
12 min
W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.
Krok 3
5 min
Gdy mięso będzie usmażone, dodajemy papryki, pomidor i całość mieszamy.
Krok 4
5 min
Po chwili również dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy.
Krok 5
5 min
W osobnym garnuszku roztapiamy miód, do którego dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie.
Krok 6
1 min
Po nałożeniu dania na talerz polewamy całość miodem z orzechami.
Farfalle z indykiem i orzechami

Krok 1 z 6

Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone na kawałki piersi z indyka doprawiając solą, pieprzem i według upodobań bazylią i oregano.

Farfalle z indykiem i orzechami

Krok 2 z 6

W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.

Farfalle z indykiem i orzechami

Krok 3 z 6

Gdy mięso będzie usmażone, dodajemy papryki, pomidor i całość mieszamy.

Farfalle z indykiem i orzechami

Krok 4 z 6

Po chwili również dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy.

Farfalle z indykiem i orzechami

Krok 5 z 6

W osobnym garnuszku roztapiamy miód, do którego dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie.

Farfalle z indykiem i orzechami

Krok 6 z 6

Po nałożeniu dania na talerz polewamy całość miodem z orzechami.

Farfalle z indykiem i orzechami to bardzo smaczne i efektowne danie, które zrobi furorę podczas niedzielnego obiadu lub przyjęcia. Fantastycznie smakuje, a atrakcyjny wygląd tej potrawy, dodatkowo zachęci wszystkim do próbowania. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika