Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet z mintaja odsączamy aby nie był wodnisty, oprószamy delikatnie solą.
Następnie filety przekrawamy na pół. Do miseczki wsypujemy mąkę a do drugiej wbijamy jajko, dodajemy sok z cytryny sól i pieprz dokładnie roztrzepać.
Fileta obtaczamy w jajku z cytryną oraz mące
Pieczemy na rozgrzanym oleju do zarumienienie z dwóch stron - obracamy co pewien czas aby rybka równo się nam przypiekła.
Podajemy z cytryną i zieloną pietruszką