Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów
Dodaj do CookBook

Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
Pomysł Na...Spaghetti Napoli
1 
Limonka
1  ząbek
Czosnek
3  łyżek
Olej
0.25  łyżka
Kminek
1 
Cebula
500  g
Tuńczyk
1 
Pomidory
1 
Awokado
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
27.7 g
Wartość energetyczna
928.8 kcal
Tłuszcze
56.7 g
Białko
71.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rybka< dla smakoszy: wyborny filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów. Porcje ryby przed smażeniem wkładamy na krótko do limetkowej marynaty z nutą czosnku i kminku, a oryginalny sos przyrządzamy z WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti napoli z dodatkiem cebuli, awokado oraz pomidora (aby dodatkowo zabezpieczyć pokrojony miąższ awokado przed ciemnieniem, można włożyć do niego pestkę i wyjąć ją tuż przed dodaniem owocu do potrawy). Zwolennicy ostrych smaków mogą doprawić sos salsa papryczką chili. Danie podajemy ze świeżą bagietką i lodową sałatą do pochrupania.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Sos salsa: wlej do garnka 300 ml wody. Rozrób WINIARY POMYSŁ NA … spaghetti napoli, doprowadź do wrzenia i ostudź.
  • Krok 2

    5 min
    By przygotować marynatę, umyj limonkę wrzącą wodą, obierz ze skórki, wyciśnij i odstaw sok. Ząbek czosnku obierz i wyciśnij. Dodaj czosnek ze skórkami z limetki, olej, kminek oraz sól i pieprz.
  • Krok 3

    15 min
    Tuńczyka umyj i osusz papierowym ręcznikiem, posmaruj marynatą i marynuj przez około 10 minut.
  • Krok 4

    10 min
    Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Awocado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę, wybierz miąższ i pokrój go w kostkę.
  • Krok 5

    5 min
    Natychmiast skrop 1 łyżką soku z limonki, aby nie zbrązowiał. Zmieszaj z sosem pomidorowym kostki cebuli, pomidorów i awokado i dopraw sosem z limonki.
  • Krok 6

    5 min
    Zmieszaj z sosem pomidorowym kostki cebuli, pomidorów i awokado i dopraw sosem z limonki.
  • Krok 7

    3 min
    Rozgrzej przykrywaną patelnię. Wyjmij filety z tuńczyka z marynaty i smaż z obu stron. Podawaj tuńczyka z sosem salsa awocado-pomidorowym.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj z bagietką.
Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów

Krok 1 z 8

Sos salsa: wlej do garnka 300 ml wody. Rozrób WINIARY POMYSŁ NA … spaghetti napoli, doprowadź do wrzenia i ostudź.

Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów

Krok 2 z 8

By przygotować marynatę, umyj limonkę wrzącą wodą, obierz ze skórki, wyciśnij i odstaw sok. Ząbek czosnku obierz i wyciśnij. Dodaj czosnek ze skórkami z limetki, olej, kminek oraz sól i pieprz.

Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów

Krok 3 z 8

Tuńczyka umyj i osusz papierowym ręcznikiem, posmaruj marynatą i marynuj przez około 10 minut.

Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów

Krok 4 z 8

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Awocado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę, wybierz miąższ i pokrój go w kostkę.

Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów

Krok 5 z 8

Natychmiast skrop 1 łyżką soku z limonki, aby nie zbrązowiał. Zmieszaj z sosem pomidorowym kostki cebuli, pomidorów i awokado i dopraw sosem z limonki.

Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów

Krok 6 z 8

Zmieszaj z sosem pomidorowym kostki cebuli, pomidorów i awokado i dopraw sosem z limonki.

Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów

Krok 7 z 8

Rozgrzej przykrywaną patelnię. Wyjmij filety z tuńczyka z marynaty i smaż z obu stron. Podawaj tuńczyka z sosem salsa awocado-pomidorowym.

Filet z tuńczyka z sosem salsa z awokado i pomidorów

Krok 8 z 8

Podawaj z bagietką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Gośka

pycha!
Anonim (niezweryfikowany) 05/13/2023-12:55 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 06/13/2023-05:18 CEST
Miło nam to czytać! Dziękujemy! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia meksykańska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Filety z kurczaka w boczku

    Filety z kurczaka w boczku

    43 min Łatwy
  • Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    1 godz 12 min Łatwy
  • Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    34 min Łatwy
  • Filet z mintaja w cytrynowej panierce

    Filet z mintaja w cytrynowej panierce

    24 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu