Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli
Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli
Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli
Dodaj do CookBook

Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

(0)
29 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Zakochane w zupach
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  główka
Kalafior
120  g
Marchewka
2 
Pietruszka
0.5 
Seler
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
200  ml
Mleko/ mleczko kokosowe
1  filet
Makrela (wędzona)
3  łyżek
Pesto rosso
2  łyżek
Olej rzepakowy
1  kostka
WINIARY Kogutek Bulion warzywny
1  szczypta
Sól himalajska
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.9 g
Wartość energetyczna
529.7 kcal
Tłuszcze
18.4 g
Białko
15.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wiosna zbliża się wielkimi krokami, zaczynamy więc sięgać po nowalijki i udowadniamy, że krem kalafiorowy wcale nie musi być nudny! Dodatek wędzonego filetu z makreli przełamie słodycz zupy. Z kolei pesto rosso doda pikanterii i jednocześnie pozwoli finezyjnie przyozdobić krem z kalafiora. Aby nadać zupie egzotycznej nuty zamiast zwykłego mleka dodajcie mleczko kokosowe. Przepis na krem kalafiorowy jest prosty, a jaki efektowny! Przekonajcie się sami.

Przygotowanie

29 min
  • Krok 1

    15 min
    Włoszczyznę oraz podzielonego na różyczki kalafiora zalewamy litrem wody i gotujemy na małym ogniu.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę oraz czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dorzucamy do gotujących się warzyw. Wywar gotujemy aż kalafior będzie miękki, pod koniec gotowania dodajemy kostkę bulionową Winiary do smaku.
  • Krok 3

    3 min
    Wyławiamy marchewki, resztę miksujemy na gładki krem. Dolewamy mleko lub mleczko kokosowe. Krem z kalafiora doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy.
  • Krok 4

    1 min
    Krem kalafiorowy serwujemy z kawałkami filetu z makreli oraz dodatkiem pesto rosso, którym finezyjnie udekorujemy zupę.
Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

Krok 1 z 4

Włoszczyznę oraz podzielonego na różyczki kalafiora zalewamy litrem wody i gotujemy na małym ogniu.

Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

Krok 2 z 4

Cebulę oraz czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dorzucamy do gotujących się warzyw. Wywar gotujemy aż kalafior będzie miękki, pod koniec gotowania dodajemy kostkę bulionową Winiary do smaku.

Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

Krok 3 z 4

Wyławiamy marchewki, resztę miksujemy na gładki krem. Dolewamy mleko lub mleczko kokosowe. Krem z kalafiora doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy.

Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

Krok 4 z 4

Krem kalafiorowy serwujemy z kawałkami filetu z makreli oraz dodatkiem pesto rosso, którym finezyjnie udekorujemy zupę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta z kremem budyniowym i mango

    Tarta z kremem budyniowym i mango

    1 godz 23 min Łatwy
  • Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

    Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

    1 godz 5 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

    Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

    3 godz 45 min Średni
  • Ciasto z kremem śmietanowym i truskawkami

    Ciasto z kremem śmietanowym i truskawkami

    2 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu