Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Budyniowy krem do tortu

Budyniowy krem do tortu

(0)
30min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  ml
Mleko
3  łyżek
Cukier puder
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY Zobacz naszą wskazówkę
200  g
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.55 g
Węglowodany
6.71 g
Tłuszcze
2.36 g
Wartość energetyczna
85.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz piec ciasta i szukasz przepisu, który pozwoli Ci urozmaicić smak domowych wypieków? Mamy dla Ciebie coś, co świetnie się sprawdzi w Twoich deserach. To pomysł na prosty krem budyniowy do tortu, który zrobisz z kilku składników i z łatwością dopasujesz go do tego, co lubisz najbardziej. Co potrzebujesz i jak zrobić taki krem? Sprawdź nasz przepis.

Przygotowanie budyniowego kremu do tortu wcale nie musi być skomplikowane i czasochłonne. Nasz krem budyniowy do tortu zrobisz tylko z masła, mleka, budyniu i cukru. Najbardziej uniwersalną wersją tego kremu jest smak waniliowy, zrobiony na bazie budyniu waniliowego bez cukru WINIARY. Jeśli chcesz, w prosty sposób możesz zmienić smak całego kremu, wystarczy, że sięgniesz po inny budyń. Dobrze sprawdzi się np. budyń czekoladowy, śmietankowy, malinowy czy truskawkowy. A jeśli wolisz bardziej nieoczywiste smaki, wybierz budyń kokosowy lub słony karmel. W przypadku słodzonego budyniu dobrze jest zmniejszyć ilość dodatkowego cukru lub nie dodawać go w ogóle.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Do rondelka wlej 2/3 mleka i zagotuj. W pozostałym mleku wymieszaj zawartość opakowań z budyniem WINIARY i dolej do gorącego mleka, ciągle mieszając.
  • Krok 2

    15 min
    Kiedy budyń zgęstnieje, odstaw go do całkowitego wystudzenia.
  • Krok 3

    10 min
    Po tym czasie przełóż budyń do miski i zacznij ucierać mikserem. Zacznij dodawać po 1 łyżce miękkiego masła. Kiedy składniki się połączą dodaj kolejne łyżki masła, aż do całkowitego wykorzystania. Na końcu krem dosłodź cukrem pudrem.
Budyniowy krem do tortu

Krok 1 z 3

Do rondelka wlej 2/3 mleka i zagotuj. W pozostałym mleku wymieszaj zawartość opakowań z budyniem WINIARY i dolej do gorącego mleka, ciągle mieszając.

Budyniowy krem do tortu

Krok 2 z 3

Kiedy budyń zgęstnieje, odstaw go do całkowitego wystudzenia.

Budyniowy krem do tortu

Krok 3 z 3

Po tym czasie przełóż budyń do miski i zacznij ucierać mikserem. Zacznij dodawać po 1 łyżce miękkiego masła. Kiedy składniki się połączą dodaj kolejne łyżki masła, aż do całkowitego wykorzystania. Na końcu krem dosłodź cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulką

    Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Zapiekanka makaronowa z kiełbasą

    Zapiekanka makaronowa z kiełbasą

    1 godz 18 min Łatwy
  • Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą

    Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą

    2 godz 5 min Łatwy
  • Zalewajka z pieczarkami

    Zalewajka z pieczarkami

    44 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu