Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto ma być dość luźne. Zawijamy je w folię i wkładamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto z folii i rozwałkowujemy na ok 1-2 mm. Kroimy na paski ok 2 cm szerokości i 20 cm długości.
Foremki do rurek smarujemy masłem. Zawijamy na nich paski ciasta tak aby kolejna warstwa zachodziła odrobinę na wcześniejszą.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temp 180°, wstawiamy rurki i pieczemy ok 20 minut – do momentu aż ciasto będzie miało złoty kolor. Wyjmujemy. UWAGA!!! Rurki zdejmujemy z foremek dopóki są gorące. Zimne rurki będą się kruszyć.
Zagotowujemy 1,5 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałej ilości mleka rozprowadzamy żółtka i proszek budyniowy.
Mieszankę wlewamy na gotujące mleko. Gotujemy ciągle mieszając aż nasz budyń będzie gęsty.
Garnek przykrywamy folią aby nie utworzył nam się kożuch i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Gotową masę przekładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego i napełniamy nią rurki.
Wypełnione rurki posypujemy cukrem pudrem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1