Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej razem z cynamonem i kakao. Dodaj skórkę startą z pomarańczy, sól i cukier.
W osobnym naczyniu rozkłóć jajka z sokiem z cytryny i rozpuszczonym masłem, a następnie całość wlej do mąki.
Wyrób zwarte ciasto dodając odrobinę wody lub wina do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji ciasta. Ciasto schłodź w lodówce min 1h.
Ser ricottę utrzyj na gładki krem z cukrem pudrem.
Ze schłodzonego ciasta oderwij kawałek i rozwałkuj na grubość ok 3 mm.
Wytnij z ciasta kwadraty o boku ok 10-15 cm. Z folii aluminiowej zrób niewielkie rulony lub wykorzystaj do tego specjalne rurki.
Foremki nasmaruj olejem a następnie nałóż na nie kwadraty ciasta złączając u góry dwa skośne boki i sklejając ciasto. Powinna wyjść nam niepełna rurka.
Tak przygotowane ciasto smaż w głębokim oleju (180°C), aż ciasto zbrązowieje i lekko urośnie.
Z usmażonych ciastek usuń rurkę i odstaw do wystudzenia. Wystudzone rurki faszeruj wcześniej przygotowaną ricottą. Deser możesz udekorować kandyzowanymi owocami wg uznania.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0