Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gołąbki włoskie
Dodaj do CookBook

Gołąbki włoskie

(0)
1 godz 3 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion grzybowy z borowikami WINIARY
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką
1  opakowanie
Sos pomidorowy WINIARY
500  g
Szynka mielona
100  g
Ser edamski
1 
Kapusta włoska
2 
Jajko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
328.5 kcal
Tłuszcze
18.7 g
Białko
20.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Farsz do delikatnych gołąbków włoskich przyrządzamy z mielonego mięsa z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Kotlety mielone oraz kawałków żółtego sera. Zawijamy w liście włoskiej kapusty, a następnie zapiekamy w Bulionie z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Podajemy z puree ziemniaczanym, ryżem lub świeżą bułeczką, koniecznie w towarzystwie Sosu pomidorowego WINIARY.

Przygotowanie

63 min
  • Krok 1

    5 min
    Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.
  • Krok 2

    5 min
    Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.
  • Krok 3

    5 min
    Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.
  • Krok 5

    3 min
    Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.
  • Krok 6

    3 min
    Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.
  • Krok 7

    25 min
    Zapiekaj całość przez 25 minut.
  • Krok 8

    5 min
    W międzyczasie dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.
  • Krok 9

    6 min
    Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
  • Krok 10

    1 min
    Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.
Gołąbki włoskie

Krok 1 z 10

Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.

Gołąbki włoskie

Krok 2 z 10

Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.

Gołąbki włoskie

Krok 3 z 10

Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.

Gołąbki włoskie

Krok 4 z 10

Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.

Gołąbki włoskie

Krok 5 z 10

Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.

Gołąbki włoskie

Krok 6 z 10

Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.

Gołąbki włoskie

Krok 7 z 10

Zapiekaj całość przez 25 minut.

Gołąbki włoskie

Krok 8 z 10

W międzyczasie dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.

Gołąbki włoskie

Krok 9 z 10

Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.

Gołąbki włoskie

Krok 10 z 10

Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Dzień Matki
  • Jajka
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na gołąbki tradycyjne

    Przepis na gołąbki tradycyjne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki inaczej

    1 godz 41 min Łatwy
  • Gołąbki z młodej kapusty

    Gołąbki z młodej kapusty

    46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu