Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gołąbki włoskie

0
63 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Szynka mielona
100 g
Ser edamski
1 
Kapusta włoska
2 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

63 min
Krok 1
5 min
Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.
Krok 2
5 min
Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.
Krok 3
5 min
Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.
Krok 5
3 min
Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.
Krok 6
3 min
Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.
Krok 7
25 min
Zapiekaj całość przez 25 minut.
Krok 8
5 min
W międzyczasie dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.
Krok 9
6 min
Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
Krok 10
1 min
Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.
Gołąbki włoskie

Krok 1 z 10

Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.

Gołąbki włoskie

Krok 2 z 10

Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.

Gołąbki włoskie

Krok 3 z 10

Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.

Gołąbki włoskie

Krok 4 z 10

Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.

Gołąbki włoskie

Krok 5 z 10

Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.

Gołąbki włoskie

Krok 6 z 10

Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.

Gołąbki włoskie

Krok 7 z 10

Zapiekaj całość przez 25 minut.

Gołąbki włoskie

Krok 8 z 10

W międzyczasie dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.

Gołąbki włoskie

Krok 9 z 10

Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.

Gołąbki włoskie

Krok 10 z 10

Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.

Farsz do delikatnych gołąbków włoskich przyrządzamy z mielonego mięsa z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Kotlety mielone oraz kawałków żółtego sera. Zawijamy w liście włoskiej kapusty, a następnie zapiekamy w Bulionie z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Podajemy z puree ziemniaczanym, ryżem lub świeżą bułeczką, koniecznie w towarzystwie Sosu pomidorowego WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika