Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.
Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.
Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.
Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.
Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.
Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.
Zapiekaj całość przez 25 minut.
W międzyczasie dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.
Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.