Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gołąbki włoskie

0
1 godz 3 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
500  g
Szynka mielona
100  g
Ser edamski
1 
Kapusta włoska
2 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.34 g
Tłuszcze
18.7 g
Wartość energetyczna
328.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

63 min
Krok 1
5 min
Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.
Krok 2
5 min
Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.
Krok 3
5 min
Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.
Krok 5
3 min
Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.
Krok 6
3 min
Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.
Krok 7
25 min
Zapiekaj całość przez 25 minut.
Krok 8
5 min
W międzyczasie dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.
Krok 9
6 min
Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
Krok 10
1 min
Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.
Gołąbki włoskie

Krok 1 z 10

Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.

Gołąbki włoskie

Krok 2 z 10

Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.

Gołąbki włoskie

Krok 3 z 10

Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.

Gołąbki włoskie

Krok 4 z 10

Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.

Gołąbki włoskie

Krok 5 z 10

Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.

Gołąbki włoskie

Krok 6 z 10

Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.

Gołąbki włoskie

Krok 7 z 10

Zapiekaj całość przez 25 minut.

Gołąbki włoskie

Krok 8 z 10

W międzyczasie dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.

Gołąbki włoskie

Krok 9 z 10

Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.

Gołąbki włoskie

Krok 10 z 10

Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.

Farsz do delikatnych gołąbków włoskich przyrządzamy z mielonego mięsa z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Kotlety mielone oraz kawałków żółtego sera. Zawijamy w liście włoskiej kapusty, a następnie zapiekamy w Bulionie z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Podajemy z puree ziemniaczanym, ryżem lub świeżą bułeczką, koniecznie w towarzystwie Sosu pomidorowego WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

70 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
70 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
20.3g / 3%
Węglowodany
773.8mg / 92%
Tłuszcze
18.7g / 5%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika