Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gołąbki włoskie

0
63min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 opakowanie
500 g
Szynka mielona
100 g
Ser edamski
1 
Kapusta włoska
2 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.34 g
Tłuszcze
18.7 g
Wartość energetyczna
328.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

63 min
Krok 1
5 min
Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.
Krok 2
5 min
Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.
Krok 3
5 min
Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.
Krok 5
3 min
Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.
Krok 6
3 min
Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.
Krok 7
25 min
Zapiekaj całość przez 25 minut.
Krok 8
5 min
W międzyczasie dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.
Krok 9
6 min
Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
Krok 10
1 min
Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.
Gołąbki włoskie

Krok 1 z 10

Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.

Gołąbki włoskie

Krok 2 z 10

Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.

Gołąbki włoskie

Krok 3 z 10

Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.

Gołąbki włoskie

Krok 4 z 10

Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.

Gołąbki włoskie

Krok 5 z 10

Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.

Gołąbki włoskie

Krok 6 z 10

Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.

Gołąbki włoskie

Krok 7 z 10

Zapiekaj całość przez 25 minut.

Gołąbki włoskie

Krok 8 z 10

W międzyczasie dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.

Gołąbki włoskie

Krok 9 z 10

Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.

Gołąbki włoskie

Krok 10 z 10

Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.

Farsz do delikatnych gołąbków włoskich przyrządzamy z mielonego mięsa z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Kotlety mielone oraz kawałków żółtego sera. Zawijamy w liście włoskiej kapusty, a następnie zapiekamy w Bulionie z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Podajemy z puree ziemniaczanym, ryżem lub świeżą bułeczką, koniecznie w towarzystwie Sosu pomidorowego WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

70 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
70 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
20.3g / 3%
Węglowodany
773.8mg / 92%
Tłuszcze
18.7g / 5%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika