Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

(1)
1 godz 25 min
Średni
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.75  główka
Młoda lub dowolna kapusta
1.5  szklanek
Pęczak lub ryż, kasza, tłuczone ziemniaki (u mnie pęczak)
0.25  szklanka
Zielony groszek (świeży lub mrożony)
0.5 
Papryczka chili
50  g
Suszone grzyby, pieczarki grzyby shitake lub, opcjonalnie, w zastępstwie za grzyby: szpinak, cukinia, fasolka szparagowa lub fasola
0.33  kubek
Cebula
0.5  kubek
Seler naciowy
2  ząbków
Czosnek
2  łyżek
Sezam prażony biały
1  butelka
Sos Egzotyczny Słodko-Kwaśny WINIARY
trochę
Olej
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.21 g
Węglowodany
108.8 g
Tłuszcze
7.38 g
Wartość energetyczna
527.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pokażemy Wam, jak przygotować dobrze znane gołąbki, ale te będą z azjatyckim sznytem. Będą to pieczone gołąbki z sosem słodko-kwaśnym.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    15 min
    Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.
  • Krok 2

    15 min
    Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.
  • Krok 3

    3 min
    Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.
  • Krok 4

    5 min
    W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość sosem Winiary słodko kwaśnym.
  • Krok 5

    45 min
    Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.
  • Krok 6

    2 min
    Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.
Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 1 z 6

Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 3 z 6

Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 4 z 6

W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość sosem Winiary słodko kwaśnym.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 5 z 6

Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 6 z 6

Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Brunch
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Święto narodowe
  • Tanie gotowanie
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Weekend

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Delikatne gołąbki z mięsem z indyka i ryżem

    Delikatne gołąbki z mięsem z indyka i ryżem

    1 godz 53 min Łatwy
  • Gołąbki ukraińskie z ziemniakami i kaszą

    Gołąbki ukraińskie z ziemniakami i kaszą

    1 godz 35 min Średni
  • Gołąbki z kaszą bulgur i pomidorami

    Gołąbki z kaszą bulgur i pomidorami

    1 godz 30 min Średni
  • Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

    Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu