
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
15 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
45 minKrok 6
2 min
Krok 1 z 6
Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.

Krok 2 z 6
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.

Krok 3 z 6
Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.

Krok 4 z 6
W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość sosem Winiary słodko kwaśnym.

Krok 5 z 6
Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.

Krok 6 z 6
Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0