Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

(2)
1 godz 25 min
Średni
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.75  główka
Młoda lub dowolna kapusta
1.5  szklanek
Pęczak lub ryż, kasza, tłuczone ziemniaki (u mnie pęczak)
0.25  szklanka
Zielony groszek (świeży lub mrożony)
0.5 
Papryczka chili
50  g
Suszone grzyby, pieczarki grzyby shitake lub, opcjonalnie, w zastępstwie za grzyby: szpinak, cukinia, fasolka szparagowa lub fasola
0.33  kubek
Cebula
0.5  kubek
Seler naciowy
2  ząbków
Czosnek
2  łyżek
Sezam prażony biały
1  butelka
Ketchup łagodny WINIARY
trochę
Olej
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
152.1 g
Wartość energetyczna
761.9 kcal
Tłuszcze
10.8 g
Białko
27.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pokażemy Wam, jak przygotować dobrze znane gołąbki, ale te będą z azjatyckim sznytem. Będą to pieczone gołąbki z sosem.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    15 min
    Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.
  • Krok 2

    15 min
    Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.
  • Krok 3

    3 min
    Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.
  • Krok 4

    5 min
    W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość ketchupem WINIARY.
  • Krok 5

    45 min
    Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.
  • Krok 6

    2 min
    Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.
Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 1 z 6

Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 3 z 6

Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 4 z 6

W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość ketchupem WINIARY.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 5 z 6

Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 6 z 6

Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w błonnik
  • Brunch
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Na co dzień
  • Najlepsze danie
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przekąski
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Święto narodowe
  • Tanie gotowanie
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    1 godz 24 min Trudny
  • Pieczone warzywa korzeniowe

    Pieczone warzywa korzeniowe

    45 min Średni
  • Zupa szczawiowa z talarkami z pieczonej marchewki i buraka

    Zupa szczawiowa z talarkami z pieczonej marchewki i buraka

    36 min Łatwy
  • Pieczone rzodkiewki

    Pieczone rzodkiewki

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu