Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pokażemy Wam, jak przygotować dobrze znane gołąbki, ale te będą z azjatyckim sznytem. Będą to pieczone gołąbki z sosem słodko-kwaśnym.
Przygotowanie
85 min
Krok 1
15 min
Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.
Krok 2
15 min
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.
Krok 3
3 min
Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.
Krok 4
5 min
W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość sosem Winiary słodko kwaśnym.
Krok 5
45 min
Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.
Krok 6
2 min
Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.
Krok 1
z
6
Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.
Krok 2
z
6
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.
Krok 3
z
6
Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.
Krok 4
z
6
W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość sosem Winiary słodko kwaśnym.
Krok 5
z
6
Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.
Krok 6
z
6
Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0