Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczone pierogi kebabowe
Dodaj do CookBook

Pieczone pierogi kebabowe

(1)
48 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Mięso mielone z kurczaka
150  g
Czerwona cebula
200  g
Papryka czerwona
280  g
Kukurydza z puszki
400  g
Pomidory w kawałkach
250  g
Mozzarella
3  opakowań
Ciasto na pizzę
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na… Kebab Döner
trochę
Sezam (opcjonalnie)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
37.1 g
Wartość energetyczna
382.9 kcal
Tłuszcze
15.6 g
Białko
22.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

48 min
  • Krok 1

    5 min
    Smażymy mięso razem z cebulą, a następnie dodajemy pokrojoną paprykę.
  • Krok 2

    5 min
    Posypujemy przyprawą kebab, dodajemy kukurydzę i pomidory z puszki, smażymy przez 5 minut. Farsz odstawiamy do przestygnięcia.
  • Krok 3

    5 min
    Z ciasta do pizzy wykrawamy mniejsze koła.
  • Krok 4

    10 min
    Gdy farsz wystygnie, mieszamy go z serem mozzarella. Gotowy farsz nakładamy na wycięte kawałki ciasta.
  • Krok 5

    3 min
    Zlepiamy pierogi i obtaczamy w sezamie.
  • Krok 6

    20 min
    Pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół) przez około 15-20 minut, aż będą złociste i chrupiące.
Pieczone pierogi kebabowe

Krok 1 z 6

Smażymy mięso razem z cebulą, a następnie dodajemy pokrojoną paprykę.

Pieczone pierogi kebabowe

Krok 2 z 6

Posypujemy przyprawą kebab, dodajemy kukurydzę i pomidory z puszki, smażymy przez 5 minut. Farsz odstawiamy do przestygnięcia.

Pieczone pierogi kebabowe

Krok 3 z 6

Z ciasta do pizzy wykrawamy mniejsze koła.

Pieczone pierogi kebabowe

Krok 4 z 6

Gdy farsz wystygnie, mieszamy go z serem mozzarella. Gotowy farsz nakładamy na wycięte kawałki ciasta.

Pieczone pierogi kebabowe

Krok 5 z 6

Zlepiamy pierogi i obtaczamy w sezamie.

Pieczone pierogi kebabowe

Krok 6 z 6

Pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół) przez około 15-20 minut, aż będą złociste i chrupiące.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Nice Recipe

Nice Recipe
Nice Recipe (niezweryfikowany) 12/06/2024-12:02 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/22/2025-02:45 CET
It's nice to read this.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    1 godz 24 min Trudny
  • Pieczone warzywa korzeniowe

    Pieczone warzywa korzeniowe

    45 min Średni
  • Zupa szczawiowa z talarkami z pieczonej marchewki i buraka

    Zupa szczawiowa z talarkami z pieczonej marchewki i buraka

    36 min Łatwy
  • Pieczone rzodkiewki

    Pieczone rzodkiewki

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu