Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

(0)
1 godz 51 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
250  g
Mąka pszenna
120  g
Masło
50  g
Cukier
3 
Żółtka Jajek
400  ml
Mleko
5  g
Cukier
100  g
Masło
1  łyżka
Mąka pszenna
1  słoik
Konfitura wiśniowa
trochę
Jeżyny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.02 g
Węglowodany
45.72 g
Tłuszcze
27.27 g
Wartość energetyczna
447.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami to doskonały pomysł na jesienne menu. Tartę możesz nie tylko serwować podczas tradycyjnych posiłków i spotkań, ale możesz ją potraktować również jako posiłek, który możesz zabierać na wyjazdy i imprezy w terenie. Sprawdzi się doskonale w menu wszystkich wycieczek. Wypróbuj nasz przepis na tarte z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami przygotowana na bazie Budyniu o smaku waniliowym WINIARY!

Przygotowanie

111 min
  • Krok 1

    51 min
    Masło rozpuść, do lekko ostudzonego dodaj przesianą mąkę pszenną, cukier, żółtka i zagnieć na jednolitą masę. Uformuj z niego kulę, owiń folią i włóż na 30 minut do lodówki.
  • Krok 2

    10 min
    Po tym czasie rozpłaszcz ciasto wałkiem i włóż do formy o średnicy 28 cm w jednym kawałku. To co, odpadnie doklej ręcznie. Ciasto ponakłuwaj widelcem.
  • Krok 3

    10 min
    Przykryj formę okręgiem wyciętym z papieru do pieczenia i wysyp na niego fasolę. W ten sposób piecz ciasto przez 10 minut w temp 180 stopni.
  • Krok 4

    15 min
    Następnie zdejmij fasolę i piecz ciasto jeszcze 10-15 minut. Wystudź ciasto.
  • Krok 5

    10 min
    W tym czasie zrób krem: 0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.
  • Krok 6

    5 min
    Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do przestygnięcia.
  • Krok 7

    10 min
    Posmaruj tartę konfiturą, potem kremem budyniowym. Na koniec ozdób tartę jeżynami.
Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 1 z 7

Masło rozpuść, do lekko ostudzonego dodaj przesianą mąkę pszenną, cukier, żółtka i zagnieć na jednolitą masę. Uformuj z niego kulę, owiń folią i włóż na 30 minut do lodówki.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 2 z 7

Po tym czasie rozpłaszcz ciasto wałkiem i włóż do formy o średnicy 28 cm w jednym kawałku. To co, odpadnie doklej ręcznie. Ciasto ponakłuwaj widelcem.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 3 z 7

Przykryj formę okręgiem wyciętym z papieru do pieczenia i wysyp na niego fasolę. W ten sposób piecz ciasto przez 10 minut w temp 180 stopni.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 4 z 7

Następnie zdejmij fasolę i piecz ciasto jeszcze 10-15 minut. Wystudź ciasto.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 5 z 7

W tym czasie zrób krem: 0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 6 z 7

Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do przestygnięcia.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 7 z 7

Posmaruj tartę konfiturą, potem kremem budyniowym. Na koniec ozdób tartę jeżynami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta z kremem budyniowym i mango

    Tarta z kremem budyniowym i mango

    1 godz 23 min Łatwy
  • Babeczki z budyniem

    Babeczki z budyniem

    2 godz 30 min Łatwy
  • Napoleonka

    Napoleonka

    3 godz 15 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu