Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krem budyniowy bez budyniu, czyli pyszna masa na szybko. Przyrządzamy ją z mleka, jajka, olejka waniliowego, cukru, Cukru wanilinowego WINIARY, mąki i masła. Gorącym kremem budyniowym bez budyniu przekładamy ciasto lub zajadamy prosto z garnka.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
0 min
Z pół litra mleka odlewamy szklankę i wstawiamy do gotowania.
Krok 2
10 min
Pozostałe mleko wlewamy do naczynia, wbijamy jajo, dajemy cukier, dwie mąki, olejek i cukier waniliowy i miksujemy mikserem.
Krok 3
20 min
Gotową zawiesinę wylewamy na wrzące mleko, gotujemy do zgęstnienia.Do gorącego budyniu dajemy masło i miksujemy. Gorącym kremem przekładamy ciasto.
Krok 1
z
3
Z pół litra mleka odlewamy szklankę i wstawiamy do gotowania.
Krok 2
z
3
Pozostałe mleko wlewamy do naczynia, wbijamy jajo, dajemy cukier, dwie mąki, olejek i cukier waniliowy i miksujemy mikserem.
Krok 3
z
3
Gotową zawiesinę wylewamy na wrzące mleko, gotujemy do zgęstnienia.Do gorącego budyniu dajemy masło i miksujemy. Gorącym kremem przekładamy ciasto.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Magda
NIE POLECAM! wyszło tragicznie, musiałam na własną rękę dodawać mąkę żeby w ogóle zgęstniało
Komentarze 1