Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem budyniowy bez budyniu

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
0.5 l
Mleko
0.5 szklanka
Cukier
1 
Jajko
2 płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżeczek
Mąka ziemniaczana
1 
Ekstrakt waniliowy
1 kostka
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.65 g
Wartość energetyczna
242.85 kcal
Tłuszcze
18.59 g
Węglowodany
16.95 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
0 min
Z pół litra mleka odlewamy szklankę i wstawiamy do gotowania.
Krok 2
10 min
Pozostałe mleko wlewamy do naczynia, wbijamy jajo, dajemy cukier, dwie mąki, olejek i cukier waniliowy i miksujemy mikserem.
Krok 3
20 min
Gotową zawiesinę wylewamy na wrzące mleko, gotujemy do zgęstnienia.Do gorącego budyniu dajemy masło i miksujemy. Gorącym kremem przekładamy ciasto.
Krem budyniowy bez budyniu

Krok 1 z 3

Z pół litra mleka odlewamy szklankę i wstawiamy do gotowania.

Krem budyniowy bez budyniu

Krok 2 z 3

Pozostałe mleko wlewamy do naczynia, wbijamy jajo, dajemy cukier, dwie mąki, olejek i cukier waniliowy i miksujemy mikserem.

Krem budyniowy bez budyniu

Krok 3 z 3

Gotową zawiesinę wylewamy na wrzące mleko, gotujemy do zgęstnienia.Do gorącego budyniu dajemy masło i miksujemy. Gorącym kremem przekładamy ciasto.

Krem budyniowy bez budyniu, czyli pyszna masa na szybko. Przyrządzamy ją z mleka, jajka, olejka waniliowego, cukru,
Cukru wanilinowego WINIARY, mąki i masła. Gorącym kremem budyniowym bez budyniu przekładamy ciasto lub zajadamy prosto z garnka.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika