Krem budyniowy bez budyniu
30min
Łatwy
1
opakowanie
0.5
l
Mleko
0.5
szklanka
Cukier
1
Jajko
2
płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2
łyżeczek
Mąka ziemniaczana
1
Ekstrakt waniliowy
1
kostka
Masło
.
Wartości odżywcze
Białko
2.65 g
Węglowodany
16.95 g
Tłuszcze
18.59 g
Wartość energetyczna
242.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
0 min
Z pół litra mleka odlewamy szklankę i wstawiamy do gotowania.
Krok 2
10 min
Pozostałe mleko wlewamy do naczynia, wbijamy jajo, dajemy cukier, dwie mąki, olejek i cukier waniliowy i miksujemy mikserem.
Krok 3
20 min
Gotową zawiesinę wylewamy na wrzące mleko, gotujemy do zgęstnienia.Do gorącego budyniu dajemy masło i miksujemy. Gorącym kremem przekładamy ciasto.
Krem budyniowy bez budyniu, czyli pyszna masa na szybko. Przyrządzamy ją z mleka, jajka, olejka waniliowego, cukru,
Cukru wanilinowego WINIARY, mąki i masła. Gorącym kremem budyniowym bez budyniu przekładamy ciasto lub zajadamy prosto z garnka.
Cukru wanilinowego WINIARY, mąki i masła. Gorącym kremem budyniowym bez budyniu przekładamy ciasto lub zajadamy prosto z garnka.
Komentarze 0