Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Krem budyniowy bez budyniu

Krem budyniowy bez budyniu

(2)
30min
Łatwy
Autorem przepisu jest nulkaa22

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy
0.5  l
Mleko
0.5  szklanka
Cukier
1 
Jajko
2  płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżeczek
Mąka ziemniaczana
1  łyżeczka
Ekstrakt waniliowy
1  kostka
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.65 g
Węglowodany
16.89 g
Tłuszcze
18.59 g
Wartość energetyczna
241.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Krem budyniowy bez budyniu, czyli pyszna masa na szybko. Przyrządzamy ją z mleka, jajka, olejka waniliowego, cukru,
Cukru wanilinowego WINIARY, mąki i masła. Gorącym kremem budyniowym bez budyniu przekładamy ciasto lub zajadamy prosto z garnka.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    0 min
    Z pół litra mleka odlewamy szklankę i wstawiamy do gotowania.
  • Krok 2

    10 min
    Pozostałe mleko wlewamy do naczynia, wbijamy jajo, dajemy cukier, dwie mąki, olejek i cukier waniliowy i miksujemy mikserem.
  • Krok 3

    20 min
    Gotową zawiesinę wylewamy na wrzące mleko, gotujemy do zgęstnienia.Do gorącego budyniu dajemy masło i miksujemy. Gorącym kremem przekładamy ciasto.
Krem budyniowy bez budyniu

Krok 1 z 3

Z pół litra mleka odlewamy szklankę i wstawiamy do gotowania.

Krem budyniowy bez budyniu

Krok 2 z 3

Pozostałe mleko wlewamy do naczynia, wbijamy jajo, dajemy cukier, dwie mąki, olejek i cukier waniliowy i miksujemy mikserem.

Krem budyniowy bez budyniu

Krok 3 z 3

Gotową zawiesinę wylewamy na wrzące mleko, gotujemy do zgęstnienia.Do gorącego budyniu dajemy masło i miksujemy. Gorącym kremem przekładamy ciasto.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Magda

NIE POLECAM! wyszło tragicznie, musiałam na własną rękę dodawać mąkę żeby w ogóle zgęstniało

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Masa migdałowa do ciast

    Masa migdałowa do ciast

    2 godz 27 min Łatwy
  • Masa cappuccino do tortu

    Masa cappuccino do tortu

    25 min Łatwy
  • Napoleonka na herbatnikach - bez pieczenia

    Napoleonka na herbatnikach - bez pieczenia

    28 min Łatwy
  • Miętusek

    Miętusek

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu