Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Filet z kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem
Dodaj do CookBook

Filet z kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Pierś z kurczaka
50  g
Dziki ryż
0.5 
Cebula
250  g
Pieczona dynia
15  g
Jarmuż
10  g
Ser edamski
trochę
Sól
trochę
Olej rzepakowy
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.5 g
Wartość energetyczna
273 kcal
Tłuszcze
10.5 g
Białko
26.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Filet z kurczaka faszerowany dynią i dzikim ryżem idealnie się komponuje.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    15 min
    Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
  • Krok 2

    10 min
    Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż kieszenie. Cebulę siekamy, dynię i jarmuż rozdrabniamy. Wszystkie składniki łączymy razem i doprawiamy. Farszem napełniamy kieszonki drobiowe, spinamy wykałaczkami. Układamy w papirusie (Pomysł na pierś kurczaka Winiary).
  • Krok 3

    10 min
    Smażymy na małym ogniu po 5 minut z każdej strony.
  • Krok 4

    2 min
    Podajemy z dowolną surówką.
Filet z kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

Krok 1 z 4

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

Filet z kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

Krok 2 z 4

Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż kieszenie. Cebulę siekamy, dynię i jarmuż rozdrabniamy. Wszystkie składniki łączymy razem i doprawiamy. Farszem napełniamy kieszonki drobiowe, spinamy wykałaczkami. Układamy w papirusie (Pomysł na pierś kurczaka Winiary).

Filet z kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

Krok 3 z 4

Smażymy na małym ogniu po 5 minut z każdej strony.

Filet z kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

Krok 4 z 4

Podajemy z dowolną surówką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Filety z kurczaka w boczku

    Filety z kurczaka w boczku

    43 min Łatwy
  • Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    1 godz 12 min Łatwy
  • Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    34 min Łatwy
  • Filet z mintaja w cytrynowej panierce

    Filet z mintaja w cytrynowej panierce

    24 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu