Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik w innym wydaniu. Masa serowa jest smażona, dzięki czemu jej smak jest jeszcze bardziej wyrazisty i wspaniale komponuje się z kruchym ciastem. Dodatek budyniu śmietankowego WINIARY sprawi, że ser będzie delikatniejszy i zyska na słodkości i aromacie. Całość wspaniale nadaje się na rodzinne przyjęcie. Smacznego!
Przygotowanie
100 min
Krok 1
10 min
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części.
Krok 2
0 min
Pieczemy 3 placki w 180 stopniach na blaszce 25/36 przez 20-25 minut.
Krok 3
5 min
Ser: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem, a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy. Do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu, gdy zacznie odchodzić od garnka (około godziny). Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Dekorujemy polewą.
Krok 1
z
3
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części.
Krok 2
z
3
Pieczemy 3 placki w 180 stopniach na blaszce 25/36 przez 20-25 minut.
Krok 3
z
3
Ser: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem, a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy. Do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu, gdy zacznie odchodzić od garnka (około godziny). Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Dekorujemy polewą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0