Ser smażony na kruchym cieście

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest aga-25

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10  porcji
Cukier
200  g
Margaryna
500  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
6 
Żółtko
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
200  g
Margaryna
1  kg
Ser twarogowy
3 
Jajko
1  szklanka
Cukier puder
1  paczka
Polewa czekoladowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.18 g
Węglowodany
32.41 g
Tłuszcze
14.69 g
Wartość energetyczna
299.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik w innym wydaniu. Masa serowa jest smażona, dzięki czemu jej smak jest jeszcze bardziej wyrazisty i wspaniale komponuje się z kruchym ciastem. Dodatek budyniu śmietankowego WINIARY sprawi, że ser będzie delikatniejszy i zyska na słodkości i aromacie. Całość wspaniale nadaje się na rodzinne przyjęcie. Smacznego!
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
10 min
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części.
Krok 2
0 min
Pieczemy 3 placki w 180 stopniach na blaszce 25/36 przez 20-25 minut.
Krok 3
5 min
Ser: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem, a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy. Do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu, gdy zacznie odchodzić od garnka (około godziny). Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Dekorujemy polewą.
Ser smażony na kruchym cieście

Krok 1 z 3

Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części.

Ser smażony na kruchym cieście

Krok 2 z 3

Pieczemy 3 placki w 180 stopniach na blaszce 25/36 przez 20-25 minut.

Ser smażony na kruchym cieście

Krok 3 z 3

Ser: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem, a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy. Do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu, gdy zacznie odchodzić od garnka (około godziny). Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Dekorujemy polewą.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika