Ser smażony na kruchym cieście
100min
Łatwy
10 porcji
Cukier
20 porcji
Margaryna
50 porcji
Mąka pszenna pełnoziarnista
6
Żółtko
2 łyżeczek
Proszek do pieczenia
20 porcji
Margaryna
1 kg
Ser edamski
3
Jajko
1 szklanka
Cukier puder
1
Lukry, czekolada, kremowa, gotowa do spożycia
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
100 min
Krok 1
10 min
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części.
Krok 2
0 min
Pieczemy 3 placki w 180 stopniach na blaszce 25/36 przez 20-25 minut.
Krok 3
5 min
Ser: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem, a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy. Do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu, gdy zacznie odchodzić od garnka (około godziny). Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Dekorujemy polewą.
Sernik w innym wydaniu. Masa serowa jest smażona, dzięki czemu jej smak jest jeszcze bardziej wyrazisty i wspaniale komponuje się z kruchym ciastem. Dodatek budyniu śmietankowego WINIARY sprawi, że ser będzie delikatniejszy i zyska na słodkości i aromacie. Całość wspaniale nadaje się na rodzinne przyjęcie. Smacznego!
Komentarze 0