Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ser smażony na kruchym cieście

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest aga-25
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10  porcji
Cukier
20  porcji
Margaryna
50  porcji
Mąka pszenna pełnoziarnista
6 
Żółtko
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
20  porcji
Margaryna
1  kg
Ser edamski
3 
Jajko
1  szklanka
Cukier puder
1 
Lukry, czekolada, kremowa, gotowa do spożycia

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
10 min
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części.
Krok 2
0 min
Pieczemy 3 placki w 180 stopniach na blaszce 25/36 przez 20-25 minut.
Krok 3
5 min
Ser: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem, a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy. Do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu, gdy zacznie odchodzić od garnka (około godziny). Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Dekorujemy polewą.
Ser smażony na kruchym cieście

Krok 1 z 3

Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części.

Ser smażony na kruchym cieście

Krok 2 z 3

Pieczemy 3 placki w 180 stopniach na blaszce 25/36 przez 20-25 minut.

Ser smażony na kruchym cieście

Krok 3 z 3

Ser: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem, a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy. Do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu, gdy zacznie odchodzić od garnka (około godziny). Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Dekorujemy polewą.

Sernik w innym wydaniu. Masa serowa jest smażona, dzięki czemu jej smak jest jeszcze bardziej wyrazisty i wspaniale komponuje się z kruchym ciastem. Dodatek budyniu śmietankowego WINIARY sprawi, że ser będzie delikatniejszy i zyska na słodkości i aromacie. Całość wspaniale nadaje się na rodzinne przyjęcie. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha