Rollsy z szynką i serem
20min
Łatwy
3
łyżek
6
Tortilla
1
opakowanie
Szynka Konserwowa
6
plastrów
Ser gouda
6
plastrów
Ser gouda tost
4
łyżek
Musztarda francuska
1
łyżeczka
Pieprz chilli
.
Wartości odżywcze
Białko
19.02 g
Węglowodany
14.25 g
Tłuszcze
28.19 g
Wartość energetyczna
387.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Piekarnik rozgrzać do temp 200 stopni. Najpierw przygotowujemy sos. Musztardę mieszamy z majonezem i doprawiamy pieprzem.
Krok 2
5 min
Placki tortilli przesmarować cienko przygotowanym sosem. Na każdym ułożyć po 2 plasterki szynki (mogą być pokrojone na mniejsze kawałki), po plasterku sera. Zawinąć w rulony.
Krok 3
10 min
Układać w naczyniu żaroodpornym blisko siebie. Zapiekać do rozpuszczenia sera i podgrzania placka.
Rollsy to szybka przekąska zainspirowana daniem z Pizza Hut :). Świetna przystawka na spotkanie ze znajomymi lub jako dodatek do innych dań lub piwka.
Komentarze 1